fbpx

Доминекс ПРО е новият генерален спонсор на женското направление на ФК Дунав

Основна цел пред сътрудничеството е създаването на женски отбор считано от сезон 2023/2024, както и увеличаване броя трениращи деца в женското направление.

Русенската фирма за инженеринг и производство на метални изделия „Доминекс ПРО“ ще бъде генерален спонсор на женското направление във ФК Дунав, след като двете страни постигнаха споразумение за сътрудничество по отношение на работата с подрастващите и с перспективата за създаване на женски отбор.

Развитието на женското направление е един от основните приоритети на ФИФА и УЕФА, като основната цел е постигане на включване на женската част от населението в играта и преборването на клишето, че футболът е ексклузивно мъжки спорт. С последователна работа през годините Русе се превърна в един от големите центрове в България за развитието на женски футбол, като Дунав е един от най-активните клубове в това отношение в страната.

Новото сътрудничество ще позволи на клуба да реализира заложените цели в женското направление, които включват увеличаване на съотношението трениращи момчета към момичета от 90:10 до 70:30 до 2025-а година, както и създаването на конкурентен представителен отбор за жени, който да се включи в Държавното първенство по футбол считано от сезон 2022/2023.

“Доминекс ПРО” е една от най-прогресиращите русенски компании. Благодарение на квалифицирания си персонал, модерното производствено оборудване и лоялни чуждестранни партньори, фирмата успява да се справя с предизвикателствата на пазара и успешно реализира 100% от продукцията си на международните пазари като Европа, САЩ, Канада, Австралия и Китай. Освен стремяща се към пазарно лидерство и водеща роля в своя сегмент, “Доминекс ПРО” , начело с нейния управител Нина Крушева е и компания, която е изключително активна в сферата на благотворителността и подкрепата на различни обществени каузи.

„Във всички наши действия, аз и моят съпруг, се стремим да следваме напътствията, които ни остави един голям русенец, Игнат Канев. Мечтата му беше, по подобие на модела в Торонто, бизнесът в нашата общност, в нашия град, да се обедини, да подкрепя развитието на града, да подпомага ежедневието на хората и усилието на общината, щото градът ни да процъфтява и да се развива успешно. Стараем се, колкото е по силите ни, да следваме тези послания и едно от нещата, които сме приели като наша грижа е да помагаме на децата да се развиват в спорт, за да израстват здрави, организирани, амбициозни и успешни. Спортът развива духа и се надяваме, че по този начин даваме своя принос за развитието на младото поколение. За нас е чест да бъдем партньори на ФК Дунав – направление жени и да подкрепим техните усилия в благородните начинания.“ Цитат от Нина Крушева, Управител Доминекс ПРО

„Изключително сме благодарни за подадената ръка от страна на Доминекс ПРО, която ще ни помогне да реализираме амбициите си за развитие на женската част от клуба, запалването на още повече момичета по играта и кулминацията на всички усилия със създаване на представителен женски отбор на Дунав Русе, с което ще сме един от малкото футболни клубове в България, който има присъствие с формации във всички направления и възрасти. Вярвам, че заедно с нашите партньори ще направим нещо полезно за развитието на футбола в Русе като цяло“, заяви председателят на УС на ФК Дунав Диян Димов.

Женската формация е единствената такава, която лиспва на ФК Дунав, за да се превръне в единствения клуб в страната, който има пълна пирамида от формации както при мъжете, така и при жените.

Договорът с компанията започва официално от 1 септември 2022.