fbpx

Драгош Фирцулеску продължава в друг клуб

Драгош Фирцулеску продължава в друг клуб

Пътищата на Драгош Фирцулеску и „Дунав“ временно се разделят.

Румънският халф се бе завърнал в русенския клуб през лятото. Той проведе цялата лятна подготовка с „Драконите“ и дори пое функции в клуба. Фирцулеску е юноша на „Университатя Крайова“, познат е у нас с изявите си с екипите на „Берое“ и „Славия“, играл е и в далечна Индия. Богатият му международен опит помогна на „Дунав“ да разшири мрежата си от контакти, като осъществи множество сериозни връзки с клубове от северната ни съседка.

„Забраната за картотека на чужденци в Трета лига обаче лиши спортно-техническия ни щаб от неговия опит в халфовата ни линия. През това време с Драгош се е свързал друг роден клуб. Така новината, че БФС отменя тази рестрикция дойде късно за нас и за Фирцулеску. Пътищата ни с него обаче със сигурност не се разделят за дълго. Ще разчитаме на неговото завръщане при първа удобна възможност“, съобщиха от ръководството на клуба.

Самият футболист коментира, че решението на БФС е дошло твърде късно, но бе категоричен, че по-далечните му планове със сигурност са свързани с „Дунав“.

„Съжалявам, че така се получи. Изчаквах близо 2 месеца отмяната на тази забрана, но трябваше да взема решение за моето настояще и по-близко бъдеще. Причината да подпиша с друг клуб не е финансова, защото условията са сравними. Аз обаче вече дадох своята дума и няма как да се отметна. Държа все пак да кажа, че „Дунав“ продължава да е част от бъдещите ми планове. Със сигурност ще се завърна в първия удобен момент в Русе“, каза Драгош Фирцулеску.