fbpx

Дунав внедрява нова система за футболен анализ

veo

Дунав внедрява нова система за футболен анализ, която цели да подпомогне работата на треньорите и футболистите в клуба по отношение на оптимизация на процеса по разбор на мачовете, както и да помогне за развитието на по-добра представа за тактическите измерения на играта във футболистите в различните ни формации.

Системата включва аналитичен софтуер, базиран на изкуствен интелект, софтуер за автоматична обработка на видеозаписите от мачовете, модул за запис и излъчване на мачовете в реално време, статистически модул за измерване на показатели като владение на топката, удари, подавания, движение на футболистите без топка, както и камера, базирана на изкуствен интелект, която снима срещите във високо качество и напълно автономно без нужда от оператор.

Договорът с датската компания Veo, която предлага решението е вече сключен и системата вече пристигна в Русе. Предстои нейното поетапно внедряване в клуба, като процесът започва от мъжкия отбор, Дунав II и елитната формация до 15 години. Очаква се първата фаза да завърши до края на месец януари, след което ще продължи с още формации от футбол 11 в школата на “драконите”. Освен полезна работа за треньорите, системата предоставя възможност и за достъп на децата от школата до анализи на техни мачове или ключови моменти от тях директно на техния смартфон.

Новата инвестиция е продължение на политиката на ръководството на клуба за пълната му дигитализация и координирано и централизирано въвеждане на единна методика на работа, която се базира на най-добрите съвременни тенденции и практики.