fbpx

Дунав отново в професионалния футбол

Дунав се завърна в професионалния футбол след победа над Черноломец (Попово) с 1:0 и вече е математически недостижим на върха в Североизточната Трета лига.

Мачът оправда очакванията за сериозен сблъсък между двата най-силни отбора в лигата, като сблъсъкът беше класически между младост и опит. Русенци стартираха мача доста по-силно и създадоха няколко чисти положения. От тях най-сериозното се откри пред Георги Вълчев, който в 23-тата минута засече топката след центриране на Джан Хасан от корнер. Коженото кълбо обаче се отби в гредата на стража на гостите Радосвет Христов и не пожела да влезе в мрежата му. До края на полувремето дунавци имаха още няколко възможности, които се откриха пред Кристиян Тасков, Теодор Костов и Александър Кирилов, но бяха далеч от нужната прецизност в предни позиции, за да завършат с гол.

Втората част стартира отново с повече от същото – натиск на Дунав, но и добра игра на опитните бранители на гостите, които не позволяваха на русенци да стигат прекалено често на стрелкови позиции. С особено добра игра се отличиха бившите защитници на Дунав Мартин Ковачев и Мартин Иванов.

В 67-мата минута Джан Хасан центрира от пряк-свободен удар в близост до тъч линията в лявата част на игрището. Центрирането се оказа изключително добро и бе засечено от упор от страна на централния защитник Василен Марков, който откри резултата.

До края на мача Дунав имаше още няколко положение, но Джан Хасан и Преслав Петков не успяха да завършат ситуациите по подобаващ начин, което обаче нямаше решаващо значение за изхода на мача, тъй като русенският тим се нуждаеше само от точка, за да осигури и математически влизането си в по-горна дивизия.

Промоцията ще остане в историята на русенския клуб с най-младата формация, с която някога е постигал промоция, както и с историческото постижение отборът да няма загуба в официален мач в рамките на една календарна година – от 12 май 2021 до 12 май 2022.

[event_teams 7438]

[event_performance 7438]