fbpx

Дунав победи Лудогорец II с 1:2 в приятелски мач

дунав лудогорец

Дунав победи Лудогорец II с 1:2 в приятелски мач, който се изигра в Разград. Русенци бяха по-добри през по-голямата част от мача и заслужено се поздравиха с успеха.

Дунав стартира в състав Дамян Дамянов на вратата, пред него в защита бяха Джан Хасан и Мартин Костадинов отляво и отдясно. В центъра на защитната формация бяха Георги Вълчев и Димитър Тодоров. В халфовата линия по крилата се подвизаваха Денислав Минчев и Теодор Костов. Никола Колев и Диян Димов играха в центъра на терена, а атаката се водеше от Йордан Димитров и Мирослав Будинов. През втората част в игра влязоха Станислав Митов, Дани Братоев, Кристиян Господинов, Станислав Вълчев и Стоян Предев.

Двата отбора имаха и сериозен съперник в лицето на силния вятър, който беше постоянно присъствие по време на срещата. Дунав беше по-активен през по-голямата част от срещата, но особено това важеше за първата част. В 33-та минута Денислав Минчев отбеляза много красив гол с хубав удар от границата на наказателното поле.

След почивката отново най-чистото положение се откри пред Минчев, той навърза двама футболисти на Лудогорец и се освободи от опеката им. При последвалия изстрел към вратата на Лудогорец топката се озова от външната страна на мрежата. Последните 10 минути на мача се оказаха куриозни и драматични. Отборът на Дунав трябваше да доиграе срещата с 9 души, след като Станислав Митов и Дани Братоев излязоха принудително от терена. Лудогорец успя да изравни резултата в 85-тата минута, но в 90-тата след статична ситуация, Мирослав Будинов оформи крайното 1:2.