fbpx

Дунав срещу Витоша за Купата на АФЛ

Дунав е сред традиционните центрове на родния футболен елит. Десетилетия е неизменна част от двете най-висши нива на клубния ни футбол – днешните професионални Първа и Втора лига. Наред с това утвърждаване, Дунав е записал и успехи в аматьорския елит. „Драконите“ и Поморие са единствените клубове печелили по два пъти най-престижния турнир от това ниво на футбола ни – купата на Аматьорската футболна лига. Русенци триумфират в надпреварата през 2004 и 2015 година. Сега имат шанс да станат единствения клуб вдигнал трофея три пъти.

Дали младият отбор ще успее, ще стане ясно сряда вечер, когато селекцията на треньорския тандем Мартин Цирков – Ивайло Кирилов излиза в 17:30 часа на стадион „Ивайло“ във Велико Търново срещу Витоша (Бистрица) във финала на настоящото издание на турнира. Дунав достигна подножието на върха след като елиминира последователно отборите на Септември (Тервел) – 3:0 сл., Локомотив (Русе) – 3:0 сл., Устрем (Дончево) – 7:0, Волов (Шумен) – 3:1 и Саяна (Хасково) – 2:0.

Стартирахме в настоящото издание на турнира с мисълта да го спечелим. Ако го направи ще е за трети път, което никой отбор не е постигал. Това предопределяше целта ни във всичките ни мачове до края. Досега го постигаме. Остана още един двубой – най-важният. Няма да ни е лесно. Витоша ни превъзхожда с опит. Достатъчно е да споменем само Емил Гъргоров. Всички познават класата му. Но в състава на съперника има и други опитни футболисти. Уважение към Витоша. Ние обаче излизаме да доведем целта си до успешен край – да вдигнем купата. Вече съм го постигал, но искам отново, трета купа в клубната витрина“, коментира председателят на Управителния съвет на Дунав и капитан на тима Диян Димов.

Групата за финала

Финалът за Купата на АФЛ ще се предава пряко от Велико Търново, линк към излъчването може да намерите в онлайн платформата DanubioSport.com.