fbpx

Дунав с опит да узакони завръщането си в професионалния футбол

Дунав излиза днес от 17:00 на Градския стадион в Русе с една мисъл – победа, която да отбележи официалното завръщане на русенци в професионалния футбол.

Да се опита да приключи и математически с интригата в Североизточната Трета лига. Това ще бъде основната задача за отбора на Дунав в срещата от 23-я кръг на първенството срещу Черноломец Попово. Русенци се нуждаят само от една точка, за да се завърнат и математически в професионалния футбол, но задачата им няма да бъде толкова лесна, защото се изправят срещу може би следващият най-силен отбор в групата – този на Черноломец (Попово).

В състава на гостите личат имената на редица опитни футболисти с дълъг стаж по терените на дивизията, към която младите футболисти на Дунав  са се устремили. Само кратък поглед на потенциалните футболисти на Черноломец, с които ще излязат в този двубой показва имена като Тихомир Кънев, Беадир Беадиров, Динко Дерменджиев, Мартин Ковачев, които са познати на широката футболна общественост в България. 

В лагера на Дунав пък определено има настроение след като “драконите” се добраха до финала на Купата на АФЛ през седмицата, като успяха да отстранят силния състав на Саяна (Хасково). Именно контролът на емоциите се очертава да бъде едно от главните предизвикателства пред щаба на русенци.

Със сигурност влизаме в този двубой в добро настроение след победата над Саяна през седмицата, но това е и много коварна позиция за нашия отбор, защото трябва да запазим пределна концентрация. Все още през пролетния дял нямаме двубой, в който да сме демонстрирали пълните си възможности и се надявам този мач да бъде такъв. 

В групата от 18 футболисти има някои промени, повечето от които принудителни. Аут заради контузии ще бъдат Йордан Димитров, Станислав Вълчев и Преслав Папарков. Добрата новина е завръщането след наказание на Димитър Тодоров.

Осемнадесетте футболиста, на които ще разчита днес Дунав.

Срещата започва от 17:00, а Дунав ще има нужда от Вашата подкрепа.

 

[event_teams 7438]