fbpx

Дунав II загуби от Черноломец (Попово) с 2:3 в контрола

Кристиян Данаилов с два гола за русенци.

Видео репортаж можете да намерите по-долу.

Вторият отбор на Дунав загуби и във втората си контрола – този път с 2:3 от Черноломец (Попово). За разлика от двубоя, загубен от Лудогорец III с 1:5, младите русенски футболисти стояха много по-добре и се представиха нелошо въпреки пропастта от рутина и опит, която обективно съществува между двата отбора.

Старши-треньорът на тима Ивайло Кирилов има и доста приятни ребуси за решаване, предизвикани от това, че най-изявените му футболисти всъщност тренират и играят контроли с първия отбор на Дунав, което е и основната идея на дублиращата формация. От своя страна това му дава възможност да включва в игра по-широк кръг от играчи, някои от тях едва на 16 години. Самата контрола пък бе изместена с ден по-рано, за да може трима футболисти на русенци да вземат участие преди в неделя да потеглят с мъжкия отбор за лагер в Сандански. Това бяха вратарят Даниел Николов, Анджело Димитров и Радослав Великов.

Първото полувреме беше доста равностойно, като играта се водеше предимно в центъра на терена и играчите на Дунав II дори на моменти имаха превес що се отнася до способността им да създават положения и удари пред противниковата врата.

Статистика от мача – първи 45 минути

Изкуственият терен, на който се игра двубоят също остави голям отпечатък върху двубоя, защото и двата тима трябваше да търсят пространсва в доста компактна и наситена с противнокови футболисти среда. Ключова при такива условия е способността на отборите да си връщат притежанието на топката след грешно подаване.

Подобно на първата контрола с Лудогорец III крайният изход от двубоя се реши в много кратък интервал от време – този път между 32-рата и 36-тата минути, когато гостите успяха да отбележат две попадения. Първото дойде след дузпа за нарушение срещу Дани Бонев от Черноломец. Футболистите на Дунав можеха и да си спестят това нарушение предвид факта, че играчът на гостите бе доста встрани от вратата на Даниел Николов и не представляваше непосредствена опасност. Опитният Тихомир Кънев не даде никакъв шанс на младия русенски страж и реализира от бялата точка за 0:1.

Точно тук липсата на опит си каза думата, защото играчите на Дунав започнаха да действат някак си хаотично след получения гол, с което се превърнаха в много лесна плячка за своя опитен съперник. По този начин в 36-тата минута играчите на русенци трябваше да изпълнят рутинно нарушение дълбоко в своята половина. След опит за разиграване между защитниците топката бе загубена и за Десислав Димитров от Черноломец не остана нищо друго, освен да вкара сам срещу Даниел Николов.

Статистика от мача за всички 90 минути

През второто полувреме ролите на терена се размениха – Черноломец беше доста по-добрият отбор, но всъщност дунавци бяха тези, които завършиха с повече голове през тази част. Гостите от Попово увеличиха превеса си в притежанието на топката и това доведе до доста повече ситуации пред Даниел Николов, които можеха да завършат с гол. В 52-рата минута Йордан Иванов от гостите отбеляза гол, с който резултатът стана класически – 0:3. И именно след този момент започна интересната част от срещата. Гостите вероятно и до голяма степен подценявайки ситуацията в двубоя, допуснаха младият Дунав да се върне в мача. Първо в 79-та минута Кристиян Данаилов материализира много хубава атака на русенци за 1:3. Само две минути по-късно отново Данаилов бе този, който отбеляза за 2:3 и върна надеждите на Дунав II дори за частичен обрат. При тази ситуация русенци спечелиха топката в центъра на терена и Данаилов много майсторски се освободи от концентрацията на играчи на Черноломец, с хубав рейд напредна и си изработи ситуация, в която излезе сам срещу вратаря. Оттам нататък остана по-лесното – отбелязването на гола.

На тази графика са показани най-активните зони на двата отбора през втората част на мача