fbpx

Мартин Цирков: “Футболистите показаха, че имат възможности и потенциал”

Днес „драконите“ отново се върнаха на терена за първа тренировка за седмицата след мача с Тервел. Огнян Николов се върна в групата на тима, като тренировъчен процес наравно с останалите води вече и Александър Кирилов. За сметка на това Василен Марков продължава да бъде извън строя.

Треньорското дуо Мартин Цирков и Ивайло Кирилов

Треньорът Мартин Цирков заяви след заниманието: „Мисля, че в Тервел видяхме онзи Дунав, който се борим с всички сили да премахнем. Бяхме наивни до болка, на моменти откровено глупави в отиграванията си. От началото на новия полусезон разузнаваме съперниците чрез специални анализи. За този мач бяхме идентифицирали добрата игра на съперника при статични положения и необходимостта да не извършваме глупави нарушения, от които да се получават ситуации за опасни изсипвания към нашата врата. Също така знаехме, че съперникът ще разчита на провокации, особено към определени наши футболисти. Всичко това прави още по-болезнен фактът, че точно така изгубихме мача. Вторият жълт картон е абсолютно непростим и е нещо, което не може да се остави без мерки в един отбор, който иска да върви нагоре.

През второто полувреме се радвам, че реагирахме, играчите натиснаха съперника дори с 10 души, уцелихме и 3 греди, но до такива “геройства” не бива да се стига. Трябва да се научим да сме по-умни от съперниците си. По темата за съдийството, нямаме какво да кажем публично. Работата на треньорите и футболистите е да вършим и коригираме това, което зависи от нас. Аз лично не искам да търсим външни оправдания и по този начин да се пренебрегват нещата, които наистина имаме да коригираме. Ръководството на клуба ще комуникира по темата директно със съответните органи. Не мисля, че това са дискусии, които да водим по медиите. За мен приоритет са нашите собствени грешки. Изискванията към отбора и футболистите само ще се вдигат и не мисля, че съществува някакво оправдание за тази загуба. Вярвам, че както след мача със Спартак, така и сега ще има правилна реакция за домакинството с Черноморец (Балчик). Футболистите показаха, че имат възможности и потенциал и аз вярвам, че тези грешки ще бъдат изчистени“.

През седмицата, в която няма да има двубои Дунав ще води и двуразови тренировки, както и специални тактически занимания. В петък е предвидена и двустранна игра на смесен отбор между мъжкия състав и юношите до 17 години.