fbpx

Преди Дунав – Спортист

дунав добруджа

Мачът е от 14:30 в Склаве и няма да се предава на живо в клубния канал. Резултат на живо можете да намерите тук.

Днес отборите на Дунав и Спортист играят в приятелска среща, която ще започне в 14:30 и ще се проведе на терена в Склаве в близост до Сандански. Мачът бе предвиден за 14:00, но двата отбора се разбраха да започнат с 30 минути по-късно.

Русенци ще излязат за трета проверка след загубата от Добруджа с 0:3 в Сливо поле и победата над втория отбор на Лудогорец с 1:2. За контролата със Спортист, Дунав ще заложи на следните 11:

В групата ще са още вратарят Дамян Дамянов, Кристиян Господинов, Радослав Великов, Анджело Димитров, Денислав Минчев, Дани Братоев и Теодор Костов.

Очаква се постройката да бъде класическа 4-4-2. В центъра на защитата ще се подвизават Диян Димов и Георги Вълчев. На левия бек отново ще се върне Джан Хасан в отсъствието на Димитър Тодоров. Вдясно ще играе Стоян Предев. В центъра на халфовата линия като двойка халфове ще си партнират Никола Колев и новото попълнение Емил Янчев. По крилата вляво ще играе Мехмед Сабри, а вдясно Мартин Костадинов. Двойка централни нападатели ще бъдат Йордан Димитров и Мирослав Будинов.

Старши-треньорът на отбора Людмил Киров продължава да изпитва сериозни проблеми с окомплектоването на състава за срещите на отбора и в момента не може да разчита на цели четирима от основните футболисти на тима.

За съжаление, подготовката ни продължава да страда от постоянното излизане на футболисти от строя. Един ако успее да се възстанови, друг излиза извън строя. Правим всичко възможно за началото на сезона да сме в оптимален състав. Внимаваме много с натоварванията, но всичките ни контузии сега са от чисто футболни ситуации в мачове или тренировки. В отбора обаче има и други футболисти, извикал съм и част от юношите, за които тези ситуации са шанс, от който следва да се възползват. Най-важното днес е да се запазим без нови проблеми в състава. Искам и да изпробвам някои нови тактически идеи. Всичко останало няма никакво значение за мен.“, заяви Киров.

Най-новото попълнение в лазарета на русенци е Димитър Тодоров, който е с подут глезен от контролата с Лудогорец II. Той все пак тренира на облекчен режим и се очаква скоро да се върне в строя. Юго Комано продължава да изпитва болки, които му пречат да влезе отново пълноценно в игра. В петък той ще бъде на допълнителни изследвания в София. Илия Миланов продължава да се възстанвоява от контузията в глезена, получена на клубната база. Най-голям изглежда проблемът с Цветелин Енчев, за когото все още няма яснота кога ще може да се върне към тренировъчния режим, а това създава доста главоболия за вратарския пост.

Бразилецът, който дойде на проби Джовани Мартинс също получи контузия в глезена при единоборство в тренировка и няма да може да вземе участие. Очаква се той да може да бъде на линия за мача с Вихрен в събота. Капитанът Диян Димов също се оплаква от болки, но ще играе днес. Ако те продължат и след срещата със Спортист най-вероятно също ще се наложат допълнителни медицински изследвания.

Любопитен детайл е, че за този мач Дунав ще използва своя алтернативен екип за игра.

Контролата между Дунав и Спортист, както и тази между Вихрен и Дунав в събота няма да се излъчват в клубния канал. Всичко най-важно и интересно ще можете да научите в нашия сайт.