fbpx

Старши треньорът Людмил Киров: Завръщам се у дома, искам да гледаме в една посока

✅ Честито завръщане начело на Дунав, как се чувстваш❓

🔵 Много съм развълнуван, защото това е моят роден клуб. Когато получих офертата в края на по-миналата седмица не съм мислим изобщо дали да приема. Благодарен съм за разбирането от страна на Христо Крушарски, с когото работихме изключително добре за новия му проект Рилски спортист. В крайна сметка обаче за мен Дунав винаги е бил приоритет и аз съм винаги на линия, когато клубът има нужда от мен.

✅ Какво е по-различното сега❓

🔵 Всичко е по-различно отпреди за добро или лошо. Бях свидетел и знам колко трудно клубът се възстанови и за това основен принос имат както ръководството, така и треньорският щаб в лицето на Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. С тях бяхме съотборници в Дунав като футболисти и знам, че можем да направим много заедно за клуба и сега. Винаги съм знаел, че ще дойде и този момент. Изключително мотивиран съм да работя. Знам, че от нас ще се иска да допринасяме за изграждането на Дунав като клуб, а не просто да бъдем треньори на представителния отбор.

✅ Какви са ти впечатленията от отбора❓

🔵 Имам доста детайлни впечатления от момчетата, с някои от тях се познавам и от предни престои в клуба и други отбори. Дунав е отбор с много сериозен потенциал и знам, че е въпрос на време да го покажем. В школата имаме и таланти, на които ще продължим да даваме шанс. От тях се иска само едно – дисциплина, себераздаване и сериозно отношение. Липсата на тези неща е единственото, което не мога да приема и никога не толерирам в отборите, в които съм бил. Наличните футболисти ще получат шанс да се докажат, със сигурност ще търсим привличането и на един-двама нови ако преценим, че това е необходимо.

✅ Какви цели ще преследвате като треньорски екип, вече в състав с Мартин Ковачев❓

🔵 Ръководството не ни е поставяло нерезонни или невъзможни за изпълнение цели, но ние със сигурност ще търсим мястото на отбора в първата половина на класирането, а защо не и повече. Дунав е марка и име в българския футбол, която не може да си позволи да гони по-малко.

✅ Дунав има за пореден път треньор, който е русенец. Има ли значение това❓

🔵 И да, и не. На това ниво във футбола вече се гледат други неща като резултати, а не кой откъде е, но в случая това, че клубът се гради около заслужили хора и русенски футболни деятели е положително, защото за нас този клуб е нещо специално. Много искам да обединим енергията на всички ни и да гледаме напред. Това е екипна работа и се надявам аз и Мартин Ковачев да можем да допринесем за развитието на клуба като цяло.

✅ Какви са отношенията ти с феновете на отбора❓

🔵 С феновете на Дунав съм в страхотни отношения и често поддържаме връзка. За мен е важно те да са близо до клуба и в мое лице ще намерят гарант за това. Както казах, искам всички да сме заедно и да работим за този клуб, давайки най-доброто от себе си. Мисля, че с екипа, който е в Дунав и с нашите верни фенове, добрите дни тепърва предстоят.

⁉️ Още въпроси & отговори 👉https://bit.ly/3eMiMeo

#КаузаДунав#ЗаеднСмеСилни#ТреньорскиЕкип