fbpx

„Тихите води на „Дунав“: Десислав Димитров

„Тихите води на „Дунав“: Десислав Димитров

Продължаваме рубриката ни „Тихите води на „Дунав“, с представяне на някои от лицата на клуба, които остават зад кадър, но от тази позиция оказват незаменима помощ на „Драконите“. А спортната емблема на Русе, като социално ангажирана организация, разчита много именно на това, привличането на повече млади момичета и момчета, амбицирани да се развиват и докажат в отбора, носещ името на голямата европейска река.

Десислав Димитров е роден и е израснал в Русе. В момента е 10-и клас в Професионалната гимназия по електроника и електротехника „Апостол Арнаудов“.

„Обичам народните танци и съм част от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. Истинската ми страст напоследък обаче е футболът и по-точно футболната фотография“, споделя Десислав.

Той е част и от идеята за предаване на живо на срещите на „Дунав“ в платформата FCDlive във фейсбук и нейната реализация, като често снима мачовете на представителния мъжки тим и на отборите от Академията. Помага и със събирането на таксите и организацията на онлайн магазина на клуба, носещ името на голямата европейска река, който се очаква да заработи съвсем скоро.

„Всъщност част от „Дунав“ станах на 16 август 2020 г. Зам.-председателят на фен клуба „Дунав завинаги“ Ангел Бонев, с когото споделяме страстта към народните танци и футбола, ме запозна с един изключителен колектив, който ме плени със своята амбиция и креативност. Радвам се, че станах част от този клуб и мога да оставя за историята кадри и емоции от едно възраждане на „Дунав“, едно завръщане към корените, в което младите момчета от Академията се хвърлят в битките на мъжкия футбол. А най-голямото предизвикателство за мен е именно да запечатам и отразя емоцията от футбола и да я предам по най-добрия начин“, добави пред FCDunav.bg Десислав Димитров, който планира да продължи да развива таланта си във фотографията.