fbpx

„Тихите води на „Дунав“: Роси Тачкова

„Тихите води на „Дунав“: Роси Тачкова

В новата ни рубрика „Тихите води на „Дунав“ ще представим някои от лицата на клуба, които остават зад кадър, но от тази позиция оказват незаменима помощ на „Драконите“. А спортната емблема на Русе е социално ангажирана организация. Като такава тя разчита много именно на това, привличането на повече млади момичета и момчета, амбицирани да се развиват и докажат в отбора, носещ името на голямата европейска река.

Росица Тачкова е само на 17 г., а през последните 6 под една или друга форма е част от „Дунав“. Тя е родена в Русе и още от малка, за разлика от повечето свои приятелки, се интересува от футбол. Още на 13 години става капитан на тима на 15-годишните Дунавки. По това време получава шанс да проведе подготовка с връстничките си от „Байерн“ Мюнхен. Малко по-късно е забелязана и от селекционерите при подрастващите в женското направление на страната ни.

„Уча в Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ в Русе. Държа обаче да изуча и тънкостите на футболната игра. Целта ми е да ги споделя и с други и да популяризирам този спорт сред повече момичета. Затова искам да изкарам треньорски лиценз. Благодаря на „Дунав“, че получих и шанс да помагам на треньора Валентин Якимов в обучението и подготовката на девойките в клуба. Наред с това помагам в организационните дейности при събираните на таксите в Академията и при заснемането на срещи за пряко излъчване в платформата FCDlive в социалната мрежа фейсбук“, споделя за себе си Роси.