fbpx

„Дунав“ с домакинско поражение

Загуба записаха младите момчета от „Дунав“ в мача си от 10-ия кръг на Североизточната Трета лига. Те отстъпиха на опитния тим на „Черноломец“ Попово с 0:3 на основния терен на клубната база в русенския квартал „Здравец“.

Гостите разчитаха предимно на контраатаки и постигнаха успеха, след като се възползваха по най-добрия начин от грешките в отбраната на отбора на „Дунав“, който владееше повече топката и създаде много повече положения, но така и не стигна до попадение.

Не беше изминала и една минута, когато Албер Силвиев върна леко топката към Винченцо Ангелов при разиграване след аут, а бързоногият нападател на „Черноломец“ Мехмед Сабри пресече подаването, излъга  русенския вратар и отбеляза за 0:1. Последва натиск на „Драконите“, който обаче бе спрян от бившия вратар на „Дунав“ Радосвет Христов и отбраната пред него.

Вместо да изравнят обаче момчетата на треньора Илиян Памуков инкасираха нови два гола в своята врата. При почти идентични ситуации Сабри се възползва от дълги извеждащи подавания към него, надбяга русенската защита и отбеляза в 60-ата и 80-ата минута.