Бивш национал стиска палци на младия „Дунав“ - ФК Дунав Русе

Бивш национал стиска палци на младия „Дунав“

Бивш футболен национал заяви подкрепата си за младия тим на „Дунав“. Анатоли Нанков бе част от представителния отбор на България през 90-те и дори играе на Световното първенство през 1998 г. във Франция. Той обаче показа, че не е забравил за първите си стъпки в мъжкия футбол.

Нанков е роден в свищовското село Ореш, но учи в Спортното училище в Русе. През 1986 г. той става шампион на България с юношите старша възраст на „Дунав“, а дебют за мъжкия отбор прави още на 16 г. След това играе за „Славия“, ЦСКА, „Локомотив“ София и др., продължава във футбола като треньор, като за последно бе помощник на Стойчо Младенов в Казахстан.

Наскоро, заедно с популярния общественик Кирил Евтимов, Нанков участва в празничен подкаст за професионалната футболна академия „Turf Season“, базирана в Нигерия. Тъй като и Евтимов е голям приятел на „Дунав“ по време на срещата им не е пропусната темата за русенския клуб.

„Няма как да забравя откъде съм тръгнал. В „Дунав“ бяха първите ми стъпки в мъжкия футбол, още в юношеска възраст. През 2016 г. се бяхме събрали да отбележим 30 г. от шампионската ни титла с тогавашния отбор юноши старша възраст и с треньорите Любен Марков, Благой Далев, Владимир Панайотов – Лаци и Емануил Димитров – Мано. Точно в същия ден „Дунав“ подсигури завръщането си в елита след 25-годишна пауза и всички много се радвахме. Следя постоянно отбора и виждам, че сега се налагат млади местни момчета, което е похвално. Надявам се това да даде резултат и отново да видим „Дунав“ сред най-добрите. Този път за по-дълго“, сподели Нанков.