fbpx

Бивш национал стиска палци на младия „Дунав“

Бивш футболен национал заяви подкрепата си за младия тим на „Дунав“. Анатоли Нанков бе част от представителния отбор на България през 90-те и дори играе на Световното първенство през 1998 г. във Франция. Той обаче показа, че не е забравил за първите си стъпки в мъжкия футбол.

Нанков е роден в свищовското село Ореш, но учи в Спортното училище в Русе. През 1986 г. той става шампион на България с юношите старша възраст на „Дунав“, а дебют за мъжкия отбор прави още на 16 г. След това играе за „Славия“, ЦСКА, „Локомотив“ София и др., продължава във футбола като треньор, като за последно бе помощник на Стойчо Младенов в Казахстан.

Наскоро, заедно с популярния общественик Кирил Евтимов, Нанков участва в празничен подкаст за професионалната футболна академия „Turf Season“, базирана в Нигерия. Тъй като и Евтимов е голям приятел на „Дунав“ по време на срещата им не е пропусната темата за русенския клуб.

„Няма как да забравя откъде съм тръгнал. В „Дунав“ бяха първите ми стъпки в мъжкия футбол, още в юношеска възраст. През 2016 г. се бяхме събрали да отбележим 30 г. от шампионската ни титла с тогавашния отбор юноши старша възраст и с треньорите Любен Марков, Благой Далев, Владимир Панайотов – Лаци и Емануил Димитров – Мано. Точно в същия ден „Дунав“ подсигури завръщането си в елита след 25-годишна пауза и всички много се радвахме. Следя постоянно отбора и виждам, че сега се налагат млади местни момчета, което е похвално. Надявам се това да даде резултат и отново да видим „Дунав“ сред най-добрите. Този път за по-дълго“, сподели Нанков.