fbpx

Дунав (Русе) победи коравия отбор на Янтра (Полски Тръмбеш) в поредна контрола

Дунав (Русе) – Янтра (ПТ) 2:0 (1:0)
Русе, ст. “Дунав”
1:0 Василен Марков 11′
2:0 Симеон Дочев 82′

Дунав (Русе) победи коравия отбор на Янтра (Полски Тръмбеш) в поредна контрола. Гостите, които са сред лидерите в Северозападната Трета лига предложиха яростна съпортива на “драконите” и в крайна сметка се получи полезна контрола със заряд, който на моменти излизаше извън контрол.

Дунав поведе в 11-тата минута с гол на централния защитник Василен Марков, а 2:0 направи Симеон Дочев след асистенция на Дани Бонев в епилога на двубоя със страхотен удар от границата на наказателното поле.

В срещата дунавци заложиха на силно променен състав от последната контрола, като личаха цели 8 промени. Въпреки това тимът игра отново добре и затвърди впечатлението за израстване спрямо есенния дял на шампионата.

Дунав: Цветелин Енчев, Мартин Петров, Преслав Папарков, Василен Марков, Мерт Тасим, Преслав Петков, Пламен Иванов, Албер Силвиев, Огнян Николов, Джан Хасан, Александър Кирилов.
След почивката влязоха още Теодор Иванов, Константин Митев, Симеон Савов, Дани Бонев, Димитър Тодоров, Атанас Стамболов, Симеон Дочев.

След края на мача Мартин Цирков сподели: “Играхме добре за пореден мач и то при положение, че направихме 8 промени в титулярния състав. Продължаваме да работим с по-голяма група, но е факт, че всички се представят на ниво и в момента имаме две равностойни единадесеторки. Това води и до много по-качествен тренировъчен процес. Много ни радва, че мотивацията е на топ ниво и всички момчета споделят общата ни цел да върнем Дунав там където му е мястото и искат да се развиват. Имахме и някои съществени пропуски в защита, по които ще работим в следващите седмици. В същото време някои от нещата, които тренираме усилено започват да се получават. Продължаваме да работим усилено във всички направления като клуб, за да постигнем целите си, а те са ясни – подготовка на Дунав на атака за завръщане в професионалния футбол през следващия сезон и значително подобряване на текущото ни класиране в шампионата. Следващите месеци ще ни дадат точна представа на какъв етап сме и какво още ни е необходимо”.