fbpx

Нелепа загуба в Тервел

Септември Тервел - Дунав

Футболистите на Дунав (Русе) загубиха като гост на Септември 98 (Тервел) с минималното 1:0. Двубоят бе част от ХХI-вия кръг на Североизточната Трета лига и премина доста оспорвано, с непрестанни атаки и към двете врати. Добруджанци започнаха много уверено през пролетния дял от първенството и успяха да продължат серията си без загуба в досега играните мачове. Избраниците на треньорското дуо Мартин Цирков и Ивайло Кирилов опитаха всичко възможно от своя страна, но не успяха да си тръгнат от Тервел с точков актив.

Североизточна Трета лига, 21-ви кръг: Септември 98 (Тервел) – Дунав (Русе)

Мачът ще се запомни с бързата игра на двата отбора и многото пропуски и пред двете врати. В 32-ата минута Джан Хасан в рамките на 1-2 минути не удържа емоции си и за деянията си получи от главния рефер Иван Руменов втори жълт и съответно червен картон.

Североизточна Трета лига, 21-ви кръг: Септември 98 (Тервел) – Дунав (Русе)

Тази проява се отрази зле на младите футболисти на Дунав, които с човек по-малко се опитаха да са достоен противник на футболния терен. В 43-ата минута капитанът на тервелчани Стефан Стефанов простреля от пряк свободен удар вратата на Цветелин Енчев и откри за 1:0. До края на полувремето Дениз Кадир и Емре Акиф от близко разстояние можеха да увеличат преднината на домакините, но умелата намеса на стража на русенци не позволи това.

Североизточна Трета лига, 21-ви кръг: Септември 98 (Тервел) – Дунав (Русе)

През втората част отново имаше бърза и напориста игра на двата отбора с възможности за гол до посления съдийски сигнал. Дунавци имаха две-три чисти положения, пропуснати от младите нападатели. Преслав Петков удари греда и няколко пъти беше извеждан от своите съотборници в игралното поле на домакините. Атанас Стамболов също от пряк свободен нацели гредата, а няколко минути по-късно, след като надбяга защитата на домакините, се озова очи в очи с вратаря Дениз Александров, но не можа да прати топката в мрежата му. В 90-ата минута капитанът Диян Димов, от линията на наказателното поле, също натресе страничния стълб на вратата на домакините.

Североизточна Трета лига, 21-ви кръг: Септември 98 (Тервел) – Дунав (Русе)

В следващия ХХII-ри кръг Дунав (Русе) приема у дома Черноморец (Балчик). Срещата ще се състои в събота, 10 април 2021, от 16:00 часа.

Стартовият състав преди срещата от Североизточна Трета лига, 21-ви кръг: Септември 98 (Тервел) – Дунав (Русе) – 27 март 2021
Стартовата единасеторка на Дунав в Тервел