fbpx

Любовта към футбола и „Дунав“ събра над 250 деца на едно място за празника на Русе

детски турнир 6 май

Над 250 деца събра любовта към футбола и „Дунав“ за празника на Русе на едно място. По инициатива на клуба, носещ името на голямата европейска река, в дома на „Драконите“ на две от игрищата с изкуствена настилка в спортния комплекс в квартал „Здравец“ се проведе футболен празник. В него се включиха момичета и момчета на възраст от 6 до 11 години от 8 детски градини и 8 училища.

Те бяха разделени в три възрастови групи. Любопитното беше, че резултатите не се записваха, а накрая всеки от участниците получи специален медал с логото на „Дунав“.

„Не твърдим, че в случая откриваме топлата вода или нещо ново – просто решихме да припомним нещо позабравено старо. А именно преди години на подобни празници и турнири между детски градини и училища футболните клубове следяха и откриваха младите таланти. Немалко популярни футболисти са спечелени за играта точно по този начин. Аз лично, не мисля, че има и нещо по-красиво от това толкова много деца, които обичат футбола, да се съберат на едно място, за да играят футбол и то с такова желание и радост. И какъв по-подходящ ден това да се случи от Празника на Русе“, коментира един от основните двигатели на събитието и директор на Академията на „Дунав Русе“ Мартин Цирков.