fbpx

Дунав Русе с нов управителен съвет и постоянно представителство на ОС

ос3

На Общото събрание на Сдружение ФК Дунав Русе, състояло се в събота, 5 юни, членовете на сдружението избраха ново ръководство и техни представители в него.

Новият управителен съвет за 2021-2024 е в състав:

Диян Димов – председател на УС
Деян Йорданов – заместник председател
Мартин Райков – заместник председател
Мартин Цирков (един от успешните млади треньори в България)
Венелин Иванов (международен икономист, фен на Дунав от дете)
Андрей Кючуков (журналист в БНТ, също отявлен фен)
Нели Йорданова (със собствен бизнес, без необходимост от представяне)

Постоянно представителство на ОС му бяха възложени временно и надзорни функции за срок до 12 месеца. Това е орган, който служи като обществен надзор над процесите в клуба. За негови членове бяха избрани:

Велизар Кънчев (известен като коментатор на мачовете на Дунав)
Росен Моллов
(журналист и фен)
Стилян Петров
(известен фен на Дунав)
Васил Златев
(известен фен на Дунав)

По повод изборът, Деян Йорданов написа: “Днес Дунав има най-после постоянен председетел и това е човек, който е посветил целия си живот на нашия клуб. Безспорно най-разпознаваемата фигура в русенския футбол е Диян Димов и е логично той да поеме тази длъжност.”

ФК „Дунав“ вече официално е на русенската общественост. Така може да се обобщи случилото се по време на Общото събрание на футболния клуб. То се проведе в представителната зала „Европа“ на една от емблемите на Русе – Доходното здание.

Настоящето и бъдещето на клуба обсъждаха и гласуваха както присъствено, така и онлайн неговите членове, хора, които по един или друг начин са израснали на стадиона – с фенските емоции на трибуните и с тези от игралното поле. Отчетено бе свършеното през последната година, в която най-важното беше „Дунав“ да бъде съхранен заедно с всички над 350 трениращи деца и изграден само и изцяло от възпитаници на клубната Академия представителен мъжки отбор.

В тази връзка Деян Йорданов отчете, че понастоящем „Дунав“ е един от най-големите футболни клубове в Северна България. Мартин Цирков добави, че продължава и активната кампания в русенските училища за увеличаване на широката основа от деца, които да се развиват и налагат както в елитните възрастови групи, така и в първия отбор.

„С този подход е въпрос на време „Дунав“ да се върне там, където му е мястото – в професионалния футбол“, коментира капитанът Диян Димов.

Приет бе бюджетът за сезон 2021/ 2022, който предвижда 260 хил. лв., за да атакува мъжкият отбор промоция във Втора лига и 177 хил. лв. за 14-те възрастови групи в Академията. Очертани бяха основните рискове, които да натежат с повече разходи и възможности, които могат да се търсят за повече приходи. Отдадено бе необходимото за помощта, която оказват към момента феновете с редовния си членски внос, както и партньорите „Ефбет“, „Уинбет“, „Мегахим“, „МАПЕЙ България“, „VDB Metal”, „Дунавски драгажен флот“, „Ас-Строй“, „Ultra Creative”, „Астра Биоплант“, „Геокомерс“, „Проспорт 10“, „Craft Oil”, „Green Courier”, „DoppelHerz”, „Хигия“.

Начело, като пръв сред равни застава председателят на Управителния съвет Диян Димов, който през последните години е най-разпознаваемото име, свързано с Русе във футболните среди у нас. Негови заместници, които ще се ангажират с оперативната и административна дейност ще са Деян Йорданов, който бе основният мотор за съхраняване на клуба през последната година и младият русенски предприемач Мартин Райков.

В УС влизат още директорът на Академията на „Дунав“ и един от най-добрите млади треньори в България към момента Мартин Цирков, Венелин Иванов, специализирал международна бизнес администрация и логистика във Виена, Андрей Кючуков, специалист в областта на публичните комуникации и член на Европейската мрежа за диалог с феновете, и Нели Йорданова от фен клуба „Дунав завинаги“.

Избрано бе и Постоянно представителство на Общото събрание в състав Велизар Кънчев, Росен Моллов, Стилян Петров и Васил Златев. „Новоизбраният орган за обществен контрол освен надзорните функции ще има и консултативен характер като своеобразна „фокус група“.

Когато ръководството на клуба вземе дадено решение, то ще бъде отнасяно до Постоянното представителство на Общото събрание, а след попълване на квотите, и до Надзорния съвет за мнение. Това е смисълът да сме community-based футболен клуб. Следващите решения ще бъдат в посока попълване на експертния състав в клуба с още нови попълнения, които със своя авторитет, експертиза ще помогнат да изведат „Дунав“ на следващото ниво. Време е за реална подкрепа. От всички“, коментира Деян Йорданов.