fbpx

Драгош Фирцулеску се завръща в Дунав Русе

dragos-dunav-ok

Румънският футболист Драгош Фирцулеску ще се присъедини към отбора на “Дунав” за своя втори престой при “Драконите”.

Русенският клуб се вслуша в желанието на своите фенове и се договори с опитния футболист, който бе част от тима, носещ името на голямата европейска река, през сезон 2018/ 2019. Тогава Фирцулеску акостира на стадиона в квартал “Здравец” през зимната пауза и бе част от някои от най-запомнящите се мачове от кампанията на “Дунав” в елита. Сърцатата му игра и отбелязаните голове го превърнаха бързо и запомнящо се в любимец на публиката.

В родната Първа лига техничният и бързоног румънски халф е играл още за “Берое” и “Славия”, който е последния му отбор преди завръщането в “Дунав”.

Богатата кариера на 32-годишният Фирцулеску започва в “Университатя” Крайова, минава през още няколко румънски отбори, сред които и “Динамо” Букурещ, тимове от Кипър, Унгария и Супер Лигата на Индия.

“Обичан и желан от русенските фенове, Драгош се завръща край голямата европейска река в момент, в който клубът се изгражда наново. Опитният румънски футболист ще подсили “Драконите” не само на футболния терен, но и с организационни функции. С безценния си опит и връзки в чужбина, той ще допринесе и за позиционирането на клуба в международен контекст и осъществяването на контакти и сътрудничества с чуждестранни организации, с което “Дунав” да повиши своето организационно ниво”, коментираха от клубното ръководство.