fbpx

Общинският съвет прие Община Русе да сключи договор за спонсорство със Сдружение „ФК Дунав от Русе“

Договор за спонсорство ще бъде сключен между Община Русе и „Футболен клуб Дунав от Русе“. Решението бе взето с 44 гласа „за“ на днешната сесия на Общинския съвет.

В клуба тренират повече от 200 деца и младежи, като през изминалия сезон 2020/2021 отборът на Дунав завърши на 5 място в Трета североизточна футболна лига и участва в предварителния кръг на Купа България.

 „Община Русе подкрепя „Дунав“ и момчетата, които полагат големи усилия да възстановят клуба“, заяви кметът Пенчо Милков. Той припомни, че това не е единственият футболен клуб, който е бил подкрепен от местната администрация тази година.

Финансовата подкрепа от страна на Община Русе към Сдружението „ФК Дунав от Русе“ предизвика дебати още по време на заседанията на постоянните комисии през изминалата седмица.

Общинските съветници бяха разделени по отношение на това дали клубът трябва да бъде спонсориран с още средства. Някои от мненията бяха, че предвид участието в Трета лига на отбора, подкрепата не е наложителна към момента. Общинският съветник Траян Тотев от „Патриотите – ВМРО“ пък внесе предложение сумата да е 60 000 лв., а не 40 000 лв., както е предложено в първоначален вид. На заседанието днес съветникът оттегли това свое предложение, но заяви, че настоява през следващата година заделената сума по Програма „Спорт“ да бъде по-голяма.

И все пак на днешното заседание стана ясно, че клубът ще получи договор за спонсорство в размер на 40 000 лв. С него от Сдружението „ФК Дунав от Русе“ се задължават да промотира и популяризира Община Русе пред обществеността, бизнеса и пред широката публика на всички предстоящи национални и международни срещи на отбора чрез посочен пакет от ползи, както и в медийното пространство по време на всички срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания.