fbpx

Днес стадион “Дунав” ще остане без градско дерби, приятелска среща с Черно море (Варна) в сряда

Днес стадион “Дунав” ще остане празен, тъй като градско дерби няма да има. Сутринта от Локомотив (Русе) уведомиха БФС-Варна и нашия клуб, че няма да могат да играят днес поради медицински проблеми.

“Много лоша новина за всички в русенския футбол, защото днес имаше всички предпоставки да се получи празник за целия град и цялата футболна общност. За съжаление, живеем в такива врема и подобни събития не могат да се предвидят. Пожелаваме бързо оздравяване на играчите на Локомотив.

 Днес от БФС-Варна ни казаха, че по принцип трябва да наложат служебна победа, но ние не приемаме такова решение, защото всичко трябва да се решава на терена. В групата и без това има недостиг на мачове, така че такова решение няма да е в полза на футбола. Мисля, че има консенсус, че мачът трябва да се отложи. 
Отделен е въпросът, пандемичната обстановка се влошава и не сме сигурни доколко условията ще позволят изобщо този празник да се състои пред фенове, защото най-ранната дата, на която може да се насрочи такъв двубой е най-малко след 2 седмици предвид и това, че ние също влизаме в сгъстен цикъл от мачове.”, съобщиха от щаба на “Драконите”. 

За сметка на това, тази сряда на стадион Дунав русенци ще играят срещу елитния Черно море в опит да запълнят паузата. Ръководството на “драконите” работи и върху промяна в програмата. Идеята на русенци е да изиграят мача за Купата на България срещу Марица в съботен ден (04.09), за да могат повече фенове да го гледат, а мачът с Черноморец Балчик за първенство да бъде изместен за следващата сряда. Налице е принципно съгласие от всички страни, но все още предстои тази промяна да се официализира.

 ДУНАВ – ЧЕРНО МОРЕ (ВАРНА) 01.09.2021 от 17:00 на стадион “Дунав”.

След неприятната новина, че градското дерби с Локомотив няма да се проведе, все пак футболни емоции в Русе ще има тази седмица след бързата реакция на ръководството на русенци. 

“Драконите” ще посрещнат отбора на елитния Черно море (Варна) в приятелска среща, която ще се играе на стадион “Дунав” тази сряда 01.09 от 17:00. 

Заповядайте!

Днес стадион "Дунав" ще остане без градско дерби, приятелска среща с Черно море (Варна) в сряда