fbpx

Сдружение “Футболен клуб Дунав от Русе” е вече пълноправен член на БФС

Сдружение "Футболен клуб Дунав от Русе"

На проведеното извънредно заседание на Конгреса на Българския футболен съюз, бе приет за пълноправен член СНЦ “Футболен клуб Дунав от Русе”, което представлява ръководната шапка на ФК Дунав Русе. С това се сложи и край на междинното положение на клуба след катаклизмите от лятото на 2020-а година, в което новата организация направи всичко необходимо, включително и поемане на задължения, за да запази участието на различните отбори в първенствата и турнирите на БФС, но без да се ползва от предвидените по Устав членски права.

Това беше причината Дунав да няма право на глас на днешния конгрес и да не участва на него с пълноценно представителство. Съгласно основополагащите документи на клуба и принципите му на управление, позицията на Дунав по такива въпроси ще бъде определяна директно от членовете на организацията.

С положителното гласуване на делегатите на Конгреса, Дунав се завръща и формално в голямото семейство на българския футбол и по този начин се подчертава ролята на клуба като структуроопределящ и системен за футбола в Северна България със своите 20 отбора в различните първенства и турнири на БФС и богата история и традиции.

Като пълноправен член на БФС, ФК Дунав ще работи интензивно на всички нива за развитието на българския футбол в конструктивен диалог и сътрудничество с други футболни клубове от региона, както и с деятели и ръководители на регионално и национално ниво. Пример в тази посока са установените отношения с отборите на Спартак Пл и Локомотив ГО, като в този формат се очаква да се присъединят и още клубове. Основните приоритети са сътрудничеството в маркетингово, организационно и спортно-техническо отношение, както и съгласуването на общи позиции по въпроси от взаимен интерес.

Пълноправното си членство, Дунав ще придобие считано от 18.10.2021.