fbpx

Мартин Цирков в интервю за Sportal.bg: Зад тези 13 победи стои изключително много труд

мартин цирков

Мартин Цирков, който се е заел със задачата да върне Дунав сред професионалистите, гостува в предаването на Sportal.bg “Часът на Трета лига”. В него младият специалист направи обзор на случилото се през полусезона в неговия тим, както и какви са неговите очаквания за бъдещето. 

Дунав бе безапелационен през есенния дял на шампионата като постигна 13 победи в 13 срещи. Тези резултати дадоха комфортен аванс на “Драконите” и голяма доза оптимизъм на техните фенове, които са неотлъчно до отбора. След изминалия сезон, в който русенци имаха нужда да натрупат опит и да подготвят състав, тази година ситуацията в клуба изглежда съвсем по-различна. 

“Първият полусезон не може да се определи, като толкова лек. Постигнахме 13 победи от 13 мача, но зад тях стои доста труд от страна на спортно техническия щаб и треньорите. Освен мен там са: Ивайло Кирилов – дългогодишен футболист и капитан на Дунав и Диян Димов – капитан в момента и част от нашия екип, както и Любо Петков – треньор на вратарите, който бе част от екипа на Веско Великов, с когото постигнаха един от най-значимите успехи в Русе.” – започна Мартин Цирков.

“Футболът в групата не е от най-високото ниво, но всяко едно гостуване е предизвикателство особено за млад състав, като нашия. Гостувахме на Черноломец (Попово), на Септември (Тервел), на Черноморец (Балчик), както и на третия тим на Лудогорец, който също е на едно много високо ниво – смея да твърдя, че тях ги надиграхме категорично в Русе. С тези отбори до 5-а позиция, като че ли ни бяха най-тежките мачове, но показахме, че можем да се справим.”

“Всеобщо мнение е, че нашата група е с най-ниско ниво и отборите не са на нивото на тимовете в другите лиги. Всяка година един отбор категорично печели групата и влиза в професионалния футбол. Не знам на какво се дължи, но повечето отбори не водят постоянен тренировъчен процес.” обобщи нивото в групата наставникът на Дунав.

“Положителното за разлика от предния сезон е, че младите момчета свикнаха с мачовете и обстановката и нямат притеснение да се надиграват с всеки един отбор било то и като гости.” – изтъкна младият специалист.

Дунав е един от традиционните български клубове и техните фенове чакат с нетърпение да видят футболистите на Мартин Цирков в професионалния футбол. Отборът изглежда натрупа опит през миналия сезон, което се оказва безценно през тази кампания. Допълнителна доза увереност вдъхва и мнението на старши треньора, според което настоящите футболисти ще получат своите шансове и в горното ниво на българския футбол.