fbpx

„Дунав“ започна подготовка за футболната 2022 г.

„Дунав“ започна подготовка за футболната 2022 г.

„Дунав“ започна подготовка за пролетния полусезон. Група от 20 футболисти изведе за първата тренировка за 2022 г. треньорският тандем Мартин Цирков и Ивайло Кирилов. Тя се проведе на основното игрище на спортния комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“.

Преди началото на заниманието Мирослав Георгиев получи специален приз от феновете, след като спечели първо място в гласуването за най-добър футболист на „Драконите“ за 2021 г.

Две са сигурните нови попълнения в редиците на клуба до този момент – десният краен защитник Светослав Славчев и Кристиан Върбанов, който играе еднакво добре и като централен защитник и като вътрешен халф. И двамата са русенци и на по 21 г., с което продължава практиката на „Дунав“ да разчита на развитието на млади местни таланти.

Братята Георги и Светослав Вълчеви в момента са под карантина заради прекаран COVID-19. С леки здравословни проблеми са и голмайсторът Йордан Димитров, и Славчев. Тримата ще се присъединят към подготовката на отбора по-късно. На пълни обороти с тима обаче вече се готви младият нападател Александър Кирилов, който отсъства близо година заради скъсани коленни връзки.

Междувременно с клуба се разделят Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев. „Към момента не можем да им осигурим достатъчно игрови минути, а това е важно за тяхното развитие. Ще се постараем да им помогнем в намирането на място, което да им гарантира повече футбол през пролетта. Ще ги следим със сигурност и не е изключено през лятото те отново да са в „Дунав“, коментира треньорът Мартин Цирков.

Вече е ясна и програмата на „Драконите“. Те ще се готвят изцяло при домашни условия. Договорени са контроли с втородивизионния „Добруджа“ Добрич на 22.01. в Русе, със „Севлиево“ на 29.01., с „Литекс“ Ловеч на 02.02., с „Янтра“ Габрово на 05.02. и с „Черно море“ Варна на 09.02. На 12.02. и на 20.02. са предвидени проверки срещу първия и втория отбор на „Етър“ Велико Търново. Между тях – на 19.02. е планиран приятелски мач и срещу румънския „Прогресул – Спартак“. Предстои да се уточнява единствено местата на провеждане на срещите, в зависимост от атмосферните условия.

„Важно е да срещнем професионални отбори, за да си сверим и часовниците. Трябва да знаем къде сме и какво да направим, за да се завърнем максимално подготвени сред професионалистите“, коментираха Кирилов и Цирков.

Според предварителната програма „Дунав“ подновява първенството в Североизточната Трета лига с мач срещу тима на „Рилци“ в едноименния квартал на Добрич в последната събота на февруари.