fbpx

ФК „Дунав“ се раздели с още двама, дава шанс на юноши

ФК „Дунав“ се раздели с още двама от досегашните си футболисти. Припомняме, че в началото на седмицата от треньорския щаб на „Драконите“ заявиха, че ще потърсят отбори на Мерт Тасим, Симеон Иванов и Симеон Дочев, в които те ще имат възможност да играят повече.

Днес стана ясно, че Теодор Костов и Мартин Иванов са взели решение да се разделят с русенския клуб.

Младият халф се завърна в дунавските редици в течение на сезона и се отличи с важни асистенции и голове. Той обаче е предпочел да приеме офертата на елитния „Царско село“, който обновява отбора си с млади играчи. Опитният Мартин Иванов пък няма да може да съвместява мачовете и тренировките в „Дунав“ с други свои служебни ангажименти и ще си търси друг отбор.

Треньорът Мартин Цирков вече коментира темата за състава и пред местния ежедневник „Утро“. Той сподели за русенското издание, че целта е оформянето на група от 23 – 24 футболисти, на която ще се разчита през пролетта. Шанс за изява ще получат и юношите Кристиян Господинов, Радослав Великов и Дани Братоев, които впечатлиха в мачовете си при подрастващите.

За по-солидното представяне на атаката ще помогне и завръщането на нападателя Александър Кирилов, който пропусна близо година заради тежка контузия и операция на коляното.

Междувременно „Дунав“ продължава подготовката си за футболната пролет в Русе. Припомняме, че „Драконите“ са планирали и 8 контроли, първата от които е предвидена за 22 януари в Русе срещу втородивизионния „Добруджа“ Добрич.