fbpx

Специалното общо събрание на “Дунав” започва на 3 март

Между 3 и 15 март 2022 ще се проведе консултация с членовете на ФК Дунав относно позицията на клуба по въпросите на предвидения в близко бъдеще конгрес на БФС.

Специалното Общо събрание е уникално с това, че дава на членовете максимална гъвкавост, като не ги притиска да вземат решение в рамките на кратък срок и ще позволи на максимална част от членската маса на клуба да гласува. Всеки от членовете на клуба ще има достатъчно време да се запознае с материалите, които кандидатите за Президент на БФС са предоставили за максимално информирано решение. Гласуването ще се проведе онлайн чрез специална онлайн платформа. На нея членовете на Дунав ще могат да следят и резултатите в реално време.

В същото време са предвидени и места, където членовете на Дунав, които живеят в Русе ще могат да гласуват и физически. Това е офисът на стадион „Дунав“, агенция „Стефани“, както и централният вход на Градския стадион преди домакинството с „Устрем“ идната събота, 5 март.

„За първи път в България се провежда такъв тип заседание, което едновременно е изцяло дигитализирано, но в същото време и с възможност за физическо гласуване. Клубът реши да изпробва този гъвкав модел, заради все още валидните изисквания за зелени сертификати на закрито, които ще отпаднат на 20 март, както и предвид факта, че немалка част от членската маса всъщност не живее в града. С предоставянето на повече време за гласуване, членовете ще имат възможност да се запознаят в детайли с предоставените материали и да вземат информирано решение. По този начин се решава и проблемът за неудобна дата или час на заседание за част от членовете, ако то е фиксирано в определен ден и час. Сега всеки ще може да гласува в удобно за него време в рамките на достатъчно голям период. Ако новият модел сработи, ще можем да го използваме и по други поводи“, заявиха от ръководството на клуба.

Съгласно Устава на клуба, ръководството му е длъжно да се допита до членската маса по определени въпроси, сред които са и тези касаещи отношенията с външни организации, в които клубът членува.