fbpx

Класика на Североизток в събота

Дунав Русе vs. Светкавица Търговище – един традиционен дуел във втория ешелон на България се завръща на Градския стадион в Русе, тази събота от 16:00 часа.

Срещата от 21-и кръг на Североизточна Трета лига се явява регионално дерби, привличащо зрителския интерес на футболните любители не само от двете области. “Драконите” вървят уверено към завръщане във Втора лига, докато “мълниите” записаха колеблива есен и тепърва набират скорост за по-предно класиране в групата. Първата среща на стадион “Димитър Бурков” в Търговище ще се запомни с драматичния и емоционален развой, типичен за едно дерби, след пълен обрат на гостите от Русе през второто полувреме.

Клубът пусна предварителна онлайн продажба на билети в платформата DanubioSport.com с промоция – “Купи един билет, влезте двама!“, която ще продължи до петък. В деня на мача ще се продават единични билети на цена от 3 лв. на касата при централния вход на Градския стадион.

Дунав и Светкавица са традиционни съперници в Североизточна България, като в историята са се срещали многократно. Сблъсъците са били единствено на ниво Втора и Трета лига. В последните 10 срещи Дунав доминира над съперника си, като е спечелил 6 от мачовете и е допуснал само една загуба. На Градския стадион в Русе, “драконите” нямат загуба. Въпреки наглед убедителното превъзходство, 8 от 21 гола Дунав е отбелязал през сезон 2014/15, когато русенци отново бяха убедителни лидери на Североизток. Останалите срещи обикновено преминават с поделено надмощие, като “мълниите” често успяват да се противопоставят сериозно на своя съперник.