fbpx

Преди Дунав – Светкавица

Дунав (Русе) приема Светкавица (Търговище) на Градския стадион в събота от 16:00 часа. Касата на централния вход ще отвори час преди начало на мача. Традиционната среща е от 21-ия кръг на Североизточната Трета лига. Под въпрос е участието за „драконите“ на контузения Светослав Славчев.

Следваме нашия план. Важното е възможно по-бързо да си осигурим изкачването в професионалния футбол. Това ще стане като печелим мачовете си. Разбира се паралелно с победите, искаме във всеки мач да бележим игрово израстване. Да вдигаме класата си като отбор. Ще постигнем всички тези неща, като излизаме максимално мобилизирани срещу всеки съперник. Изключено е да има основание за подценяване и отпускане в тази домакинска среща. Светкавица е отбор, срещу който мачовете обикновено се развиват „на кантар“. Доказателство за това бе и есенният ни мач, който спечелихме много трудно“, коментира председателят на Управителния съвет на Дунав и капитан на тима Диян Димов.

Дунав спечели в Търговище след пълен обрат през второто полувреме

Гостите ще са без контузените Любомир Михалев, Никола Арнаудов, Георги Атанасов, Даниел Борисов и Йордан Атанасов.

Имаме доста проблеми в състава. Неприятно е, че срещу най-добрия отбор в групата не можем да разчитаме на най-силните си футболисти. Не правим трагедия от това. Ще дадем шанс на младите момчета. Нямаме притеснения за представянето им. Вярваме в качествата и потенциала им“, коментира треньорът на търговищкия тим Калоян Михалев.

Групата за мача:

1. Цветелин Енчев, 12. Винченцо Ангелов, 3. Василен Марков, 5. Геори Вълчев, 15. Кристиян Господинов, 14. Кристиян Маринов, 16. Димитър Тодоров, 8. Станислав Вълчев, 6. Албер Силвиев, 7. Кристиан Тасков, 13. Кристиан Върбанов, 18. Мирослав Георгиев, 19. Теодор Костов, 24. Дани Братоев, 17. Джан Хасан, 10. Преслав Петков, 9. Александър Кирилов, 20. Йордан Димитров

Дунав и Светкавица са традиционни съперници в Североизточна България, като в историята са се срещали многократно. Сблъсъците са били единствено на ниво Втора или Трета лига. В последните 10 срещи Дунав доминира над съперника си, като е спечелил 6 от мачовете и е допуснал само една загуба. На Градския стадион в Русе, „драконите“ нямат загуба. Въпреки наглед убедителното превъзходство, 8 от 21 гола Дунав е отбелязал през сезон 2014/2015, когато русенци отново бяха убедителни лидери на Североизток. Останалите срещи обикновено преминават с поделено надмощие, като „мълниите“ често успяват да се противопоставят сериозно на своя съперник.