Дунав отново в професионалния футбол

Дунав се завърна в професионалния футбол след победа над Черноломец (Попово) с 1:0 и вече е математически недостижим на върха в Североизточната Трета лига.

Мачът оправда очакванията за сериозен сблъсък между двата най-силни отбора в лигата, като сблъсъкът беше класически между младост и опит. Русенци стартираха мача доста по-силно и създадоха няколко чисти положения. От тях най-сериозното се откри пред Георги Вълчев, който в 23-тата минута засече топката след центриране на Джан Хасан от корнер. Коженото кълбо обаче се отби в гредата на стража на гостите Радосвет Христов и не пожела да влезе в мрежата му. До края на полувремето дунавци имаха още няколко възможности, които се откриха пред Кристиян Тасков, Теодор Костов и Александър Кирилов, но бяха далеч от нужната прецизност в предни позиции, за да завършат с гол.

Втората част стартира отново с повече от същото – натиск на Дунав, но и добра игра на опитните бранители на гостите, които не позволяваха на русенци да стигат прекалено често на стрелкови позиции. С особено добра игра се отличиха бившите защитници на Дунав Мартин Ковачев и Мартин Иванов.

В 67-мата минута Джан Хасан центрира от пряк-свободен удар в близост до тъч линията в лявата част на игрището. Центрирането се оказа изключително добро и бе засечено от упор от страна на централния защитник Василен Марков, който откри резултата.

До края на мача Дунав имаше още няколко положение, но Джан Хасан и Преслав Петков не успяха да завършат ситуациите по подобаващ начин, което обаче нямаше решаващо значение за изхода на мача, тъй като русенският тим се нуждаеше само от точка, за да осигури и математически влизането си в по-горна дивизия.

Промоцията ще остане в историята на русенския клуб с най-младата формация, с която някога е постигал промоция, както и с историческото постижение отборът да няма загуба в официален мач в рамките на една календарна година – от 12 май 2021 до 12 май 2022.

Кратък преглед

Градски стадион Русекв.Ялта, Ruse, 7020, Bulgaria

(Начало: 17:00)
ФК Дунав Русе
Черноломец (П)
1 - 0
Краен резултат

ФК Дунав Русе

1Цветелин Енчев Вратар
3Василен Марков защитник 67'
5Георги Вълчев защитник
7Кристиан Тасков 24 полузащитник
9Александър Кирилов 10 нападател
11Диян Димов полузащитник
13Кристиан Върбанов полузащитник
16Димитър Тодоров защитник
17Джан Хасан 6 полузащитник
19Теодор Костов 18 полузащитник
22Светослав Славчев защитник
12Винченцо Ангелов Вратар
6Албер Силвиев 17 полузащитник
10Преслав Петков 9 нападател
14Кристиян Маринов защитник
18Мирослав Георгиев 19 полузащитник
21Дани Бонев полузащитник
24Дани Братоев 7 полузащитник

Черноломец (П)

92Радосвет Христов Вратар
3Васил Марков защитник
5Александър Недев 17 полузащитник
7Десислав Петков 30 полузащитник
10Тихомир Кънев нападател
11Беадир Беадиров нападател
13Мартин Иванов 88 защитник
14Ясен Василев защитник
16Мартин Ковачев защитник
18Динко Дерменджиев 9 полузащитник
25Явор Тодоров защитник
22Димитър Пантев Вратар
8Теодор Иванов защитник
9Радослав Матеев 18 полузащитник
15Мартин М. Иванов защитник
17Симеон Дочев 5 полузащитник
30Даниел Венков 7 полузащитник
88Йордан Иванов 13 полузащитник