fbpx

WINBET и Дунав продължиха партньорството си за още три години

Компанията и клубът продължиха дългогодишното си партньорство

 

 

Водещата българска гейминг компания WINBET ще бъде основен партньор на новия член на Втора лига на българското футболно първенство, ФК Дунав Русе през следващите три сезона, бе съобщено на събитие в крайдунавския град, на което ръководството на “драконите” представи плановете си за новия сезон пред представители на местния бизнес.

Съгласно споразумението между двете страни, логото WINBET ще бъде на фланелките на играчите на ФК Дунав Русе за мачовете от националното първенство и турнира за Купата на България, както и на Градския стадион в Русе, а играчите на тима ще бъдат на раположение на компанията за участие в промоционални активности.

  Партньорството между компанията и ФК Дунав Русе започва преди седем години и клубът е първата спортна организация, с която WINBET подписа споразумение за сътрудничество в своята история.

„Продължаването на нашето партньорство с ФК Дунав Русе е част от последователната политика на WINBET в подкрепа на българския спорт. То е и напълно логично с оглед показаното от клуба, успехите му в първенството и целите, които отборът си е поставил. Поздравяваме клуба с промоцията във Втора лига – това е постижение, което доказва, че когато има страст и желание за победа, всякакви трудности и препятствия са преодолими. Това са ценности, които ние в WINBET напълно споделяме“, коментира г-жа Десислава Колева – Иванова, главен маркетинг директор на WINBET.

„Изключително сме радостни да продължим това партньорство, в което има вече натрупана история и емоционална връзка между двете страни, а не просто бизнес отношения. WINBET беше до нас както в Лига Европа, така и във „В“ група. Именно лоялността, коректността и страхотните отношения между двете страни натежаха в посока продължаване на партньорството. За Дунав е основен въпрос да предостави стойност за своите рекламодатели и вярвам, че с WINBET гледаме в една посока. Партньорството ни с компанията ще навлезе в нова ера с още повече динамика и разширяване на отношенията.“ , заяви Деян Йорданов от Управителния съвет на русенския клуб.

В близко бъдеще предстои пълното ребрандиране на Градски стадион в Русе, като двете страни вече работят по нова визия на съоръжението. Скоро ще бъде представена и новата екипировка на отбора за сезон 2022/2023, като клубът е заложил на съвременна визия и нетипични дизайнерски решения. Една от новостите е, че титулярната тениска на „драконите“ ще бъде в два различни, но взаимно допълващи се дизайна, които ще бъдат ротирани по време на кампанията.

 

Историята на едно по-различно партньорство

Отношенията между Дунав и WINBET са една вдъхновяваща история и уникален пример за лоялност и дълготрайност на отношенията между страните, особено в контекста на българската действителност.

Не много известен факт е, че именно Дунав е първият клуб, който компанията спонсорира. С нейното лого на екипите, Дунав прави завръщането си в елита на българския футбол, а след това и немислимото – да се класира за Лига Европа.

Последват по-слаби години в Първа лига, а преди две години Дунав изпада в почти безнадеждна ситуация, като е на часове от тотално закриване. Новото ръководство на клуба се принуждава да го изтегли в Трета лига, с което автоматично се прекратяват и всички рекламни договори. Компанията, която по това време няма практика да спонсорира отбори в аматьорския футбол, прави едно забележително отстъпление от своята политика – взима решение да продължи партньорството си със закъсалия русенски клуб в един от най-тежките моменти в неговата история.

Сега двете страни постигнаха ново споразумение, с което значително надграждат своите отношения. В края на новия тригодишен период, WINBET и Дунав ще отбележат цели 10 години на своето партньорство, което ще се превърне в най-дълготрайното партньорство във футбола в България.