fbpx

“Дунав” приема “Арда” за Купата на България

next_game-arda

В събота 19-ти ноември от 13:30 на Градския стадион “Дунав” Русе и “Арда” Кърджали излизат в мач от турнира за Купата на България.

Двата отбора имат няколко изиграни срещи помежду си като един от най-интересните двубои между двата тима е през 1988 г., когато русенци и кърджалии спорят за промоция в “А” група. Тогава “Арда” побеждава “Дунав” с 3:0, но това се оказва недостатъчно кърджалии да спечелят промоция за първото ниво на българския футбол, където успява да се класира “Дунав”, с еднакъв точков актив, но по-добра голова разлика.

През сезон 2019/20 съперничеството между двата отбора се подновява, но този път в елита. “Дунав” побеждава “Арда” като гост с 0:2 с голове на Ахмед Ахмедов и Стефан Христов. След това, в Русе, двата отбора разделят точките при резултат 0:0.

В последния двубой между двата тима “драконите” побеждават с 2:0, а попаденията са реализирани от Григор Долапчиев и Свилен Щерев. Дунавци имат преимущество в мачовете срещу кърджалии, но дали това ще окаже влияние и в мача за Купата на България, предстои да разберем.

Билетите за мача са на цена от 6 лв и може да бъдат закупени ОНЛАЙН.