fbpx

Добре дошъл казваме на Дамян Дамянов

Дамян Дамянов

Добре дошъл казваме на Дамян Дамянов, който днес парафира своя контракт с Дунав за година и половина. “Драконите” придобиха правата му от отборите на Локомотив Сф и Лудогорец.

Талантливият вратар пристига при нас от Локомотив (София). Дамян е на 22 години, като е юноша именно на софийските железничари. В ранна възраст преминава в школата на Лудогорец, където остава 6 сезона. Успява да пробие дори и до мъжкия отбор на разградчани, като освен с мач като титуляр, често попада и в групата на мъжкия отбор дори за мачове от европейските клубни турнири. Дамян е бил вратар и на юношеските национални отбори на България до 17, до 19 и 21 години. В професионалния футбол е бил още част от отбора на Ботев (Враца) отново в Първа лига. На два пъти е ставал вратар на кръга в Първа лига – един път с екипа на Ботев (Враца) и още веднъж с този на Локомотив Сф през изминалия сезон.

“Дамян е вратар, който се вписва в политиката на клуба да търси и развива млади футболисти с потенциал. За нас е важно да има равностойна конкуренция меджу тримата ни млади вратари, за да могат да се развиват и всеки от тях да има честен шанс на база показаното в тренировки и мачове. Вратарският пост е един от най-важните в един отбор и смятам, че сме добре подсигурени с трима много добри и надеждни състезатели в лицето на Цветелин Енчев, Дамян Дамянов и Даниел Николов”, заяви треньорът на Дунав Людмил Киров.

“На моята възраст приоритет е да се развивам. Дунав в момента е едно от най-добрите места за млад футболист в България и не съм мислил изобщо, като разбрах за предложението и нямах търпение трите клуба да се разберат. Радвам се, че най-сетне това се случи. Клубът е с големи традиции от голям и красив град като Русе. За мен е чест да съм от всичко това и идвам, за да дам всичко от себе си”.