fbpx

Дунав привлече полузащитника Емил Янчев

Дунав привлече полузащитника Емил Янчев

Отборът на Дунав привлече още един нов футболист, който идва от отбор от Първа лига. Това е 23-годишният Емил Янчев, който играе на поста дефанзивен халф, като в същото време се справя много добре и като централен защитник. За последно Янчев защитаваше цветовете на Пирин Благоевград.

Емил Янчев е юноша на Черно море, като дебютира в Първа лига едва на 17-години. За “моряците” той записва общо пет сезона преди през 2021-а година да премине в Локомотив Пловдив.

В Пловдив Янчев се превръща в титуляр и още в първия си сезон на “Лаута” записва 21 мача в шампионата на Първа лига. Играе и в двата мача на Локомотив Пловдив срещу Копенхаген в турнира “Лига Европа”.

През настоящия сезон Емил Янчев беше част от състава на Пирин Благоевград, където записа осем мача като титуляр през първия полусезон.

“Престои ни много тежък втори дял на първенството и затова правим всичко възможно да се подсилим адекватно. Благодаря на ръководството, че успя да осигури смея да твърдя добри попълнения, всички с опит от Първа лига. Само се моля да нямаме толкова много проблеми с контузии, за да можем да сме в най-добрата си светлина и да радваме хората на Русе”, заяви старши-треньорът Людмил Киров.

Емил Янчев заяви: “Идвам в Дунав, за да помогна на отбора. Приех тази оферта, защото виждам, че има много потенциал и вярвам, че имаме поле за развитие през пролетния дял. Не мисля, че разликата с лидерите е голяма. Ще се борим във всеки мач за победата, за да зарадваме хората.”

В същото време клубът ще се раздели със Станислав Вълчев, след като двете страни прецениха, че най-доброто решение за футболиста е да потърси своето щастие другаде. Клубът изразява своята признателност към играча за неговата работа и му пожелаваме успех в личен и професионален план.