fbpx

Черно море победи Дунав с 2:1 с гол в края

2:1   |   FT'

МИНУТА

СЪБИТИЕ

18:53

90'+2'

Краен резултат - 
Черно море - Дунав 2:1

18:49

88'

ГОЛ за Черно море.
Голмайстор Матеус.

18:46

85'

Смени в състава на Дунав.
Влиза Даниел Николов
Излиза Дамян Дамянов

Влиза Кристиян Данаилов
Излиза Мирослав Будинов

18:39

78'

Смяна в състава на Дунав.
Влиза Теодор Костов на мястото на Мехмед Сабри. 

18:35

74'

ГОЛ за Дунав.
Голмайстор Мехмед Сабри.

18:24

63'

Смяна в състава на Дунав. Влиза Димитър Тодоров на мястото на Джан Хасан. 

18:06

46'

Начало на второто полувреме.

18:05

45'

Смяна в състава на Дунав. 
Влиза Денислав Минчев на мястото на Джовани Сантос. 

17:51

45'+2'

Край на първото полувреме.

17:33

29'

ГОЛ за Черно море. 
Голмайстор Алекс Фернандес

17:04

1'

Начало на мача

16:55

0'

Съставът на Черно море

Иван Дюлгеров
Живко Атанасов
Петър Босанчич
Александър Василев
Виктор Попов
Васил Панайотов
Адлинд Дакош
Мазир Силва
Радослав Василев
Алекс Фернандес
Исмаил Иса

15:55

0'

Здравейте,
Днес Дунав играе последна контрола с отбора на Черно море. Съставът ни е по-надолу в материала. Статията по-долу се допълва в реално време с повече деъайли. В тази секция ще намерите само основните събития от мача. 

Русенци захубиха с гол в края на мача.

Отборът на Дунав ще изиграе последна контрола за зимната подготовка срещу състава на Черно море във Варна днес. “Драконите” се наложи да прекроят тотално плана си за подготвка след лагера в Сандански, след като падналият снеговалеж разкаля терените в русенско. Дунавци решиха да ги запазят за основния сезон. По този начин програмата бе променена и мачът с Черно море ще се играе днес, 1 февруари, но на стадион “Тича” във Варна. След този мач, трябваше да има още една контрола на 4 февруари, но датата ще остане свободна. Треньорският щаб прецени, че е по-добре да се фокусира върху възстановяването на контузиите и на подготовката за старта с Литекс.

Съперникът днес не се нуждае от представяне. Очаква се съставът на Илиян Илиев да излезе с всичко най-добро, така че проверката ще бъде от полза за русенските футболисти, които през цялата подготовка досега бяха преследвани от доста травми и използват доста ограничена ротация в контролите.

Днес Людмил Киров прави две промени в сравнение с мача с Вихрен. Дошлият на проби бразилец Джовани Сантос започва като титуляр, а получилият почивка в предната контрола Георги Вълчев също се връщ на Линия. В групата ще бъде и Димитър Тодоров, който изпусна контролите на лагера в Сандански. Теодор Костов също се завръща на линия след прекаран вирус. Извън строя остават Илия Миланов, Цветелин Енчев и Юго Комано. На Диян Димов и Мартин Костадинов днес ще им бъде дадена почивка.

Подобно и на срещата с Вихрен, Дунав започна по-активно мача и отправи първите опасни ситуации към вратата на Дюлгеров. “Драконите” демонстрираха много добър и бърз футбол в този отрязък от срещата. В деветата минута Мехмед Сабри стреля над вратата на домакините, но топката премина на метър в аут. В 22-та минута Кристиян Господинов имаше възможност да открие резултата, но неговият удар от дъгата на наказателното поле излезе в аут.

В 29-тата минута на мача “моряците” откриха резултата. Бившият футболист на Дунав Исмаил Иса се пребори за топката в персонален двубой с Емил Янчев. Последва бърз пас към Алекс Фернандес, който нямаше проблем да открие резултата за домакините.

В 37-та минута Черно море получи право да изпълни пряк-свободен удар. Васил Панайотов направи страхотно изпълнение с много сила, но вратарят на русенци Дамян Дамянов се разтегна максимално и спаси влитащата в долния десен ъгъл топка.

В 45-тата минута Емил Янчев задържа топката в центъра на терена и подаде към Джовани Сантос. Топката бе избита в корнер, след изпълнението на който топката буквално бе “сложена” на главата на Мирослав Будинов. Той стреля от упор, но вратарят на Черно море направи страхотно спасяване и предотврати сигурен гол в своята мрежа. Това беше и последното положение за един от двата отбора през първата част.

Второто полувреме отново започна с пропуск за Дунав. В 49-та минута Денислав Минчев проби по лявото крило, подаде към включилия се напред Стоян Предев, който центрира към Мирослав Будинов, но “драконите” направиха пореден пропуск. Минута по-късно отборът на Черно море хвана русенци на контраатака и топката се озова в играч на домакините, който стреля от около седем-осем метра към Дамянов, но стражът на русенци направи ново уникално спасяване.

В 55-тата минута бе ред на Йордан Димитров от състава на гостите да пропусне добра ситуация. Той стреля към Дюлгеров от границата на наказателното поле, но положението отново бе спасено от стража на “моряците”.

Двубоят продължи да се движи в равностойно темпо до 74-тата минута, когато Емил Янчев открадна една топка в центъра и пусна много добър пас към Мехмед Сабри, който напредна и пусна топката покрай вратаря на Черно море за 1:1.

Домакините отбелязаха нов гол в 89-та минута след балонно центриране към вратата на влезлия малко по-рано Даниел Николов и завършващ удар на Матеус в мрежата на русенци. По този начин завърши и крайният резултат на срещата.