fbpx

Дунав се победи сам срещу Лудогорец II

Два отменени гола на Дунав, пропуски и една елементарна грешка обобщават перфектно всичко, което куца в тазгодишната кампания на “драконите”.

Отборът на Дунав за пореден път успя да вгорчи своя живот и този на феновете си. След страхотно представяне като гост, “драконите” отстъпиха на Лудогорец II като домакин и продължават да са без победа в Русе от началото на годината, като вече в поредица от домакински мачове демонстрират неспособност да градят играта и да се възползват от владението на топката.

Играчите на Дунав показаха малко идеи как да разбият бетона на гостите, тъй като особено през второто полувреме, доколкото въобще се игра футбол, нямаха реални идеи и не може да се каже, че създадоха достатъчно на брой чисти голови положения.

Мачът започна със сериозен домакински натиск на Дунав, като още в началото русенци започнаха да редят атаки към вратата на Лудогорец. До средата на първата част атаките на Дунав бяха доста разнообразни и изглеждаше, че е неизбежно да се стигне до гол във вратата на гостите. Още в началото бе отменен гол заради засада на Мирослав Будинов, а след това и негов опасен удар с глава бе спасен от вратаря Дамян Христов. До средата на полувремето имаше още поне четири много обещаващи атаки по крилата, но Комано, Будинов, Димитров и Емил Янчев изпуснаха изгодни възможности да отбележат.

След средата на първата част, отборът на Лудогорец II започна да бави времето. Играчите на разградчани използваха всяка възможност да се струпулят на терена без видима причина, като тези ситуации започнаха да зачестяват с течение на времето, за да излязат от всякакви разумни и приемливи граници след гола на разградчани.

В 52-та минута при едно центриране от редките пъти, в които гостите въобще стигаха до русенската врата, Дамян Дамянов и Георги Вълчев се сблъскаха и топката стигна до бившия играч на Дунав Бранимир Костадинов, който я търкулна в опразнената врата. Това бе поредното попадение от непредизвикана грешка, което Дунав получава и струва безценни точки на русенци.

Получилият се накъсан мач от постоянните симулации на футболистите на Лудогорец бе прекъснат от едва две доста добри ситуации – на излезлия сам срещу вратаря на гостите Мехмед Сабри и отново на Йордан Димитров, чийто гол също бе отменен от засада.

По този начин завърши един тъжен мач за Дунав – без публика и без футболни достойнства, с много нерви и много лежане по терена.

Тежките изводи обаче са за лагера на Дунав, тъй като русенци изглежда имат проблем, който до момента изглежда не са способни да разрешат. Отборът не може да играе срещу сгъстена отбрана, което до голяма степен обуславя посредственото представяне на русенци като домакин.