fbpx

Мартин Ковачев ще води Дунав и през новия сезон

мартин ковачев
Мартин Ковачев ще води Дунав и през новия сезон, като щабът работи активно както по плана за подготовка, така и по селекцията. Както и досега Любомир Петков остава треньор на вратарите, а Диян Димов ще бъде част от щаба на тима.
Основен фокус е минимизиране на промените в отбора, запазване на вече изграденото и плавно надграждане. Това означава, че Дунав далеч няма да бъде от най-активните с привличане на нови играчи, а по-скоро ще се търсят решения за подсилване на определени позиции и приемственост с вече изградения отбор. Със сигурност, важна част от задачите пред тима е и интегрирането на още футболисти от втория отбор и запазване на генералната посока на клуба в това отношение.
Мартин Ковачев пое отбора в края на миналия сезон и изведе Дунав до серия от много добри резултати в трудни мачове в края на кампанията. Това бе сторено и въпреки сериозни предизвикателства като голям брой контузени и наказани основни футболисти. Ковачев изкара и значителна част от кариерата си като професионален футболист в Русе и е разпознаваема фигура за местната общност.
Дунав ще се върне обратно на тренировъчния терен на 19 юни. Скоро ще бъде обявена и програмата за подготовката.