fbpx

Добре дошъл казваме на Симеон Вешев

Симеон Вешев

Отборът на Дунав привлече първото си ново лятно попълнение. Това е 28-годишният полузащитник на Марица Симеон Вешев, който ще пристигне в Дунав в рамките на утрешния ден (20.06.2023), когато ще бъде и представен официално като попълнение на отбора.

Вешев е флангови футболист, който може да играе на няколко позиции в дясната част на терена – като десен полузащитник, десен уингбек (wingback) с повече защитни функции. В определени моменти може дори да бъде използван като играч „зад гърба“ на централния нападател, макар и това да не му е основната позиция. В Дунав треньорският щаб се очертава да го използва като заместник на Мартин Костадинов. Играчът може да играе добре и с двата крака, с което тактическите възможности пред треньорите ще се разширят значително.

Симеон Вешев е роден на 12 юли 1994 в Етрополе. Като юноша е продукт на академията на Христо Стоичков в Етрополе. Играе за местния Чавдар, а по-късно преминава в Банско, Нефтохимик, Оборище и Струмска слава. В последните две години е част от състава на Марица, в който се превръща в един от основните и най-важните футболисти. През изминалия сезон е участвал в 33 от 34 официални двубоя за Марица, като в 75% от времето е бил титуляр. Участвал е в над 20% от попаденията на Марица Пд.

„Идвам в Дунав, за да отворя нова страница в моята кариера в клуб с амбиции и едно страхотно място за развитие на всеки футболист в България. Знам, че отборът е доста млад и на мен ще се разчита да добавя още опит. Мисля, че ще се впиша отлично в отбора и се надявам да помогна на момчетата да реализираме целите си през новия сезон. Знам, че Дунав отдавна следи изявите ми и не съм мислил много, когато получих офертата, защото отивам на място, където ще се разчита да бъда основен футболист. Надявам се да оправдая доверието, ще дам всичко от себе си това да се случи.“, заяви Вешев.

Отборът на Дунав продължава със селекцията си, като скоро се очаква да представи още нови попълнения. Приоритетни постове са опорен халф, дясно крило с офанзивни функции и играч, който да играе на върха на атаката. Тимът се оглежда още и за централен защитник. Единствено е ясно, че освен ако не се случи нещо извънредно, Дунав няма да привлича нов вратар през този трансферен прозорец и ще разчита на Дамян Дамянов и Даниел Николов на този пост.


симеон вешев