fbpx

Отборът на Дунав успя да си осигури още едно ново попълнение – халфът Олег Димитров

Олег Димитров

Отборът на Дунав успя да си осигури още едно ново попълнение. Днес с „драконите“ ще парафира за 2 години халфът Олег Димитров, който идва от новия член на Първа лига Етър ВТ.

Олег е на 27 години и играе като халф, като могат да му се възлагат както дефанзивни, така и офанзивни задачи. Той се отличава с добър контрол на топката и визия за играта, като може да борави добре и с двата крака. Новият футболист на „драконите“ може да се определи и като „специалист по промоциите“, тъй като в два поредни сезона постигна две поредни промоции в Първа лига с два различни отбора – Хебър и Етър. И в двата случая това се случва като основен състезател за своите клубове, но нямаше шанс да продължи по-нагоре заради определени катаклизми или внезапни промени на стратегията в клубовете.

Идвам в Дунав с идеята да помогна на отбора и да съм част от един страхотен колектив. За мен е чест да нося този екип и да съм част от един по-различен отбор в сравнение с другите, в който се оценяват играчите и се дава шанс на български състезатели. Знам, че в отбора има доста млади момчета, но миналия сезон Дунав показа, че има огромен потенциал и се развива. Искам да съм част от това. Ще дам всичко от себе си, за да мога да радвам феновете и да помогна в задачата да върнем този клуб, където му е мястото. Когато получих офертата не съм се и замислял, защото в България не са много по-големите и традиционни клубове, за които един играч може да играе.“

Иначе Олег е юноша на Лудогорец, като е изкарал 7 години в школата в Разград. Има над 100 мача за Лудогорец в професионалния футбол. Отделно е защитавал за кратко и цветовете на Литекс Ловеч. В Хебър и Етър бе играч с много голяма заслуга за извоюваните промоции и своеобразен барометър за представянето на тези отбори.

Подобно и на други наши попълнения, Олег Димитров е много отдавна в полезрението на клуба като потенциален състезател, който дунавци биха искали да имат в даден момент в състава си. Освен с футболните си качества, той се отличава с голям професионализъм, отдаденост на играта и лоялност. Неговите чисто човешки качества със сигурност ще му позволят да се впише добре в колектива на отбора. Нека му пожелаем късмет, без контузии и да направи за трети пореден път това, което може най-добре – да се изкачи с отбора на по-високо ниво.

Олег Димитров ще бъде представен официално като футболист на Дунав по-късно днес или в рамките на утрешния ден в нашите официални комуникационни канали.

Олег Димитров