fbpx

Мартин Ковачев: “Програмата си е програма, трябва да печелим точки”

мартин ковачев

Старши-треньорът на Дунав Мартин Ковачев коментира изтеглената програма вчера. Той не отдаде някаква специална важност на жребия, заявявайки, че така или иначе отборът ще трябва да се изправи срещу всички.

“Програмата си е програма и тя не може да бъде добра или лоша. Всички отбори в групата са много равностойни и няма как да кажем, че някой съперник е по-лек и да си го пожелаваме за начало. Всичко зависи как си го направиш в конкретния мач. В тази група никой не е значително над или под останалите, че да има някакво значение жребият. Ние трябва да се концентрираме върху нашия футбол и игра, за да можем да печелим точки. Фокусът трябва да е на максимум за всеки мач независимо с кого играем. Трябва да успеем и да намалим лъкатушенето и да бъдем по-постоянни.”

По отношение на първата седмица от подготовката и селекцията, отборът все още е в процес на окомплектоване и възстановяване от травми от миналия сезон. Към лагера на русенци се присъединиха и играчите, които получиха малко по-дълга почивка като Мирослав Будинов и Илия Миланов. Денислав Минчев пък ще е на линия от понеделник.

“Момчетата работят доста добре. Имаме нужда от футболисти на още 2-3 позиции, в процес на преговори сме и имаме различни опции. Търсим точните хора за нашия отбор, а не просто да вземем някой.”

Мартин Ковачев