fbpx

Ковачев: “Само с пълно себераздаване можем да пречупим Янтра”

Дунав излиза в трето домакинство срещу отбора на Янтра Габрово в неделя от 18:00 на Градския стадион в Русе. Старши-треньорът на “драконите” Мартин Ковачев сподели своите мисли преди дербито между двата отбора.

Очаква ни много тежък двубой между два равностойни отбора. Съставът на Янтра е доста добър, разполага с опитни играчи. Особено в халфовата линия са много агресивни, работливи и твърди, което им позволява да печелят терен в противниковата половина и да организират опасни атаки. Ако им позволим да доминират в средата, ще имаме много проблеми. За да имаме възможност да спечелим срещата, ще трябва да отговорим на битката с битка за всяка педя терен. Трябва пълно себераздаване от всеки на терена. В крайна сметка клише е, но един отбор играе колкото му позволи противникът. От нас зависи в коя посока това ще се окаже вярно.

Дунав се различава от останалите отбори в лигата по това, че е по-скоро неубедителен домакин, докато играе изключително добре като гост. Ковачев има обяснение за това –

Имахме малшанс в двете домакинства да не можем да се възползваме от игровото си предимство и да допуснем отделни грешки в мача, които ни костваха точките. И срещу Лудогорец II, и срещу ЦСКА 1948 играхме до известна степен наивно и емоционално. Извън Русе действаме доста по-изчистено и компактно, играем бързо и ни се получава по-добре. Искам да виждам повече играта ни от Своге – компактна, дисциплинирана и спазвайки тактиката и задачите за мача. През седмицата работехме специфично по завършващата фаза и по-точно за взимането на правилни решения в отделни ситуации. Има положения, в които подаваме излишно топката пред противниковата врата, когато е време за изстрел към нея, или обратно – търсим удар в ситуации, в които има по-добри опции за развитие на атаката. В мача срещу Янтра може да нямаме лукса да създадем 5-6 ситуации, както досега и всичко да бъде въпрос да изиграем оптимално едно-две положения.”

Щабът на русенци ще трябва да направи и някои промени в състава заради контузии. Със сигурност ще липсват защитника Стоян Предев, който се възстановява от контузия, както и Георги Иванов, който също лекува травма.