fbpx

Мартин Ковачев след мача ФК “Дунав” – ФК “Бдин”: Напълно сме неузнаваеми при домакинствата и като че ли е време май малко да сменим и тона и отношението си

Старши треньорът Мартин Ковачев след победата в Плевен: 'Влязохме в мача леко сковани и притеснени, като позволихме на отбора на Спартак да организира 3-4 контраатаки от които се получиха няколко ситуации пред вратата ни, като за щастие не се стигна до гол. След това обаче, момчетата се успокоиха и заиграха по начина, по който искам. Симеон Вешев вкара страхотен гол в края на полувремето и така донякъде си свършихме работата през първите 45 минути. С пускането на Денислав Минчев променихме схемата, като идеята беше да пуснем още един бърз футболист, като бяхме предварително разузнали отбора на домакините и знаехме, че са уязвими на контраатака. След като резултата стана 0-2, умишлено приехме играта в нашата половина и чакахме грешка на противника, като имахме няколко страхотни контраатаки. Ударихме 2 греди, имахме още няколко шанса за нов гол, но и този резултат също ни донесе 3 точки. Искам да поздравя целия отбор за себераздаването, за мъжеството и характера, като смятам, че заслужено се поздравихме с победата. Искам чрез официалната ни фейсбук страница да поканя всички наши привърженици в събота, от 18:30 на Градския стадион срещу отбора на ЦСКА 1948 II , като ще имаме нужда от подкрепата на всеки един от вас. Смятам че с представянето си в миналия сезон, а и в първите 2 кръга от новия, момчетата го заслужават.'

„Напълно сме неузнаваеми при домакинствата и като че ли е време май малко да сменим и тона и отношението си. В никакъв случай не е нормално това, което видяхме с Бдин и това се случва за пореден мач в Русе. Можете да сте убедени, че не това са инструкциите към футболистите. Когато стане трудно и напечено, всеки почва да се оглежда и да се отървава от топката само да не я сбърка той. Изобщо няма какво положително да се каже за този мач, коментира старши треньорът Мартин Ковачев след мача ФК „Дунав“ – ФК „Бдин“.

Имаме проблеми с контузени, но такива имахме и в края на миналата година. Преодоляхме ги с мобилизация и желание. Сега навън сме коренно различен отбор – мобилизиран и агресивен, а вътре дори не искам да коментирам – две точки от дванадесет възможни. Играчите ни трябва да разберат, че гостуванията не може да са за сметка на домакинствта. Тук идват хора, а ние се излагаме пред вярната ни публика, добави старши треньорът.

Имаме прекалено голям комфорт в клуба, който ни е даден в аванс, а трябва да се оцени и след това заслужи. А не да се приема за даденост. Ще използваме идните две седмици да се опитаме да променим нещата кардинално. Днес определено ще имаме сериозен разговор, който дълго отлагахме и ще си кажем някои неща“, подчерта той.