fbpx

От 31.08 Дунав е в траур, тренировъчните занятия са отменени

помен

Считано от 31.08 ФК Дунав е в траур, като това ще се отрази на цялостната ни комуникация в социалните медии и обществени медии, която ще бъде изключително обрана и лимитирана.

Ситуацията се отрази и на календара с мачове. На този етап е ясно, че всички срещи в детско-юношеската школа са отложени, като това включва и Дунав II. Тренировъчните занятия са отменени за цялата школа до второ нареждане. Със съдействието на Община Русе се предоставя психологическа помощ на всички деца в клуба. Решението кога ще бъдат възстановени тренировките в школата ще бъде взето след консултация със съответните специалисти, като клубът е договорил и възможност за допълнително отлагане на срещи. В този момент е важно да се остави пространство на децата и да не се притискат. В следващата сряда (06.09) ще направим нова оценка на ситуацията и ще се вземе допълнително решение.

В същото време на сбирка между играчите на представителния отбор, треньорите и ръководството бе взето решение Дунав да се яви на предстоящите срещи с Беласица и ФК Кюстендил както е по програма. Преценихме, че в тази ситуация няма по-голяма символика от това отборът да се завърне на игралното поле още този уикенд и да играе в памет на Венци.

Трагедията е огромна за целия клуб, защото изгубихме част от нас самите. Част, която осмисля нашето ежедневие и усилия. Клубът ще Ви информира за всякакви други инициативи, които биха могли да бъдат от конкретна полза за пострадалите семейства.