fbpx

Дунав се връща с програма “максимум” от двете си много тежки гостувания в югозападна България

дунав в кюстендил
Дунав се връща с програма “максимум” от двете си много тежки гостувания в югозападна България – на Беласица за първенство и на Кюстендил за Купата. Русенци и днес демонстрираха много сериозна воля, характер и физическа издръжливост, тъй като гъстата програма беше доста сериозно изпитание за тях. И в този двубой “драконите” отдадоха чест на загиналия Венци, като излязоха със специално приготвените си тениски в негова чест.
Старши-треньора на Дунав Мартин Ковачев беше направил някои ротации, като заложи на стартов състав с Даниел Николов на вратата, Калин Георгиев, Георги Иванов, Димитър Тодоров (к), Джан Хасан, Стоян Предев, Олег Димитров, Денислав Минчев, Кристиян Господинов, Теодор Костов и Иван Колев.
Първото полувреме започна с териториално предимство на Дунав. В 22-та минута Джан Хасан беше изведен на удобно положение пред вратата на домакините, но ударът му профуча встрани. Три минути по-късно “драконите” направиха много красиво заучено положение с многоходва комбинация, която търсеше Денислав Минчев, който беше някъде около зоната за изпълнение на дузпа. Той получи, но неговият много силен шут нацели право вратаря на домакините, който с акробатична намеса спаси.
В 27-тата минута Теодор Костов бе изведен зад защитата на домакините и отбеляза гол, който обаче не бе зачетен заради тънка засада. Буквално в следващата атака дунавци обаче допуснаха футболистите на Кюстендил да разгърнат смъртоносна контра след пробив вдясно и центриране по земя, което завари играч на домакините в наказателното поле и резултатът от това беше попадение във вратата на Николов.
След почивката Дунав определено се опита да обърне развоя на мача като засили своя натиск. Първо в 50-тата минута страхотен удар на Кристиян Господинов мина на сантиметри в аут. В 61-тата минута предвид развоя на мача русенци извадиха своята тежка артилерия в нападение – Мирослав Будинов и Йордан Димитров. В 63-тата минута Георги Иванов за малко да засече топката във вратата на Кюстендил, а две минути по-късно това можеше да стори и Стоян Предев. В 75-тата минута пак Предев стреля от воле, но топката като по чудо не се озова в мрежата на домакините. В 80-тата минута все пак логичносто се случи и Дунав изравни. Стоян Предев центрира полувисоко и Йордан Димитров засече топката в мрежата на домакините.
В 85-тата минута домакините направиха много бърза контраатака, която изведе техен футболист в позиция сам срещу Даниел Николов. Младият ни страж обаче се справи страхотно и спаси Дунав от сигурен гол.
В продълженията Дунав имаше няколко добри възможности. Първо в 103-тата минута Кристиян Господинов стреля много опасно, но вратарят на домакините спаси своите. В 114-та минута Джан Хасан пропусна невероятно положение за гол, а минута по-късно вратарят на домакините парира инстинктивно удар с глава на Йордан Димитров в близост до неговата голлиния. В 116-та минута треньорският щаб прецени, че с оглед на предстоящите дузпи Дамян Дамянов трябва да замени Даниел Николов. Дамянов спаси още първата дузпа на Кюстендил, беше на път да спаси още една, а в крайна сметка разконцентрира нападател на домакините за общо два пропуска на Кюстендил. За Дунав безпощадни от бялата точка бяха Йордан Димитров, Калин Георгиев, Мирослав Будинов и Джан Хасан.