fbpx

Дунав издига кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС

Дунав ще издигне кандидатурата на Димитър Бербатов и водения от него екип за президент на Българския футболен съюз (БФС) на предстоящия конгрес на футболната централа, свикан за 15 март 2024.

Позицията на ръководството на Дунав е съгласувана с очакванията на русенските фенове, общественост и всички които подкрепят нашия клуб. Към решението се прилагат и надлежно изложени мотиви, както следва:

(1) След анализ на всички кандидатури и без в никакъв случай да подценява никоя от наличните алтернативи, ФК Дунав намира най-голямо сходство с платформата на Димитър Бербатов и неговия екип по ключови за клуба въпроси като сътрудничеството с правителството и общините, привличане на европейско финансиране за клубовете, реформа в детско-юношеския футбол, преминаване към система, ръководена от Професионалната футболна лига и други.

(2) Желанието на цялата фенска общност около клуба е той стриктно да следва посока за промяна в българския футбол, каквато е обективно крайно необходима предвид изключително тежката обща икономическа и законодателна среда, в която българските клубове трябва да се развиват. В тази връзка, ролята на БФС е изключително важна като нашия глас пред всички останали институции и обществото като цяло.

(3) Екипът на Димитър Бербатов направи срещи с всички футболни клубове в България за трети път и разчитаме, че подходът за директен диалог ще продължи и в случай, че мнозинството от клубовете му гласува доверие.

(4) От екипа на Димитър Бербатов очакваме пробив в отношенията между БФС и правителството с оглед нуждата от драстично подобряване на спортната инфраструктура в страната, осигуряване на нужните условия за реализация важни проекти и оказване на логистична, правна и всякаква друга подкрепа на клубовете в процеса на тяхната модернизация.

С оглед на гореизложеното, ФК Дунав ще подкрепи Димитър Бербатов на Конгреса на БФС на 15 март 2024 и на свой ред призоваваме футболната общност да избере пътя на промяната.