fbpx

Социална отговорност

Футболен клуб Дунав като една от най-големите обществени институции в град Русе подкрепя различни каузи в сферата на културата, спорта, въпроси свързани с кампании за набиране на средства за медицински цели и други.

Ако искате да работим заедно по Вашата кауза, можете да се свържете с нас на club@fcdunav.bg

Ние подкрепяме

В следващите редове,ще ви запознаем с мъничката Бела … Белослава е родена на 29.08.2018 г. в Русе. Много жизнено, упорито, своенравно и будно дете, както разказва таткото на Бела – Бисер. До преди малко повече от 2 месеца са имали един нормален и изпълнен с усмивките и смеха на Бела живот, но на 12.05. всичко се преобръща…

Докато си играе с децата на детската площадка зад блока, Бела внезапно колабира. Губи съзнание, дишане и сърдечна дейност. Получава така наречения ,,сърдечен арест”. Линейката пристига 3 минути след подадения сигнал и детето веднага е транспортирано до болница ,,Канев” в Русе, където реанимационните екипи в момента си предават смяната. Всички заедно се включват в борбата да спасят Бела.

Детето е интубирано още на входа на болницата (поставено е на командно дишане) и му е възвърната сърдечната дейност. Още в първия удобен момент на 14 май Бела е транспортирана в Пирогов, София. Същата нощ детето вдига температура и е преместено в шокова зала. След направен тест е установено наличието на Ковид инфекция, която към момента се смята за причинителя на всичко това, защото е засегнала 50% от белия дроб и сърцето.

27 дни по-късно детето е екстубирано и диша самостоятелно. Вследствие на липсата на кислород по време на сърдечния арест, Бела получава мозъчен оток, който е установен на 1 юли след ядрено магнитен резонанс. На 02.07. е направена операция за поставяне на шънт (клапа, която да отвежда течността), за да се намали компресията върху мозъка на детето. За огромно съжаление обаче Бела няма подобрение и до днес. Мозъчният оток не е намалял и детето не е контактно.

На 23.07. от болница Пирогов изписват Бела,при което тя отново е настанена в болница Канев, Русе, където е и в момента. Семейството води кореспонденция с няколко клиники извън страната, като вече има отговор от турска клиника, от която дават надежда за мъничката Бела. Засега няма точна оферта за лечение, защото към момента от клиниката искат детето да постъпи при тях, за да бъдат направени всички необходими изследвания, с цел установяване на точното състояние и едва тогава, ще бъде предложен план за действие с ценова оферта.

Родителите на мъничката Бела нямат никаква финансова възможност и затова днес отправяме поредния апел за помощ към всички ВАС! Да помогнем на още едно дете, чийто живот в момента е изцяло зависим от парите. Нека помогнем на поредното българско семейство в борбата за живот за рожбата им! Нека им покажем, че ДОБРОТО съществува и че не са сами в тази борба! Да им вдъхнем кураж и вяра, че всичко ще е наред и да им докажем, че с общи усилия можем да върнем живота и усмивката на мъничкото им слънце – Бела ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ДОБРОТО НЯМА РАЗМЕР – ТО ПРИЛЯГА НА ВСЕКИ ❤️❤️❤️

Благодарим ви, сърцати Българи❤️❤️❤️

Това е сметката,по която всеки може да помогне на мъничката Бела! Дарителска сметка:

IBAN: BG85FINV91501317557550

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Белослава Бисерова Бориславова https://www.paypal.com/paypalme/BBorislawow

Всяка нова информация, свързана с Бела, ще публикуваме тук. В момента, в който има конкретна оферта, ще публикуваме и нея!